Bob Coffee Lab

Un Roastery Lab presupune, pe lângă tehnologia avansată, un om bun pe prăjeală, cu cel mai fin nas ever. Când l-am cunoscut pe Alex și am aflat că e un roaster profesionist, campion mondial, l-am mirosit imediat că este omul pe care-l căutam pentru laboratorul nostru de roasting.

Cele mai importante lucruri în prăjirea cafelei, pe lângă calitatea materiei prime, sunt stabilitatea termică a prăjitorului și măsurarea culorii cafelei prăjite.
Cu ajutorul unui soft de logare a temperaturilor, care stabilizează temperatura, și a aparatelor de ultimă generație, care măsoară umiditatea și culoarea cafelei prăjite, Alex găsește formula prăjelii corecte prin care să extragă uleiurile eterice din boabele de cafea și să desăvârșească gustul final al cafelei prăjite cu mare artă.
Intuiție de artist, tehnică bună, originalitate în stil, imaginație de om de știință, nas de ogar? Zi-i cum vrei. Noi îi spunem roasting și se întâmplă în fiecare zi în laboratorul & coffee shop-ul lui Bob, unde renaște din propria cenușă gustul perfect al cafelei vii.
Un coffee shop este o extensie a laboratorului de roasting. Pentru că aici se continuă și se perfecționează, prin multe teste și experimente, filosofia cafelei bine prăjite.

Paul este un barista premiat prin toată lumea, cu răbdare și concentrare de șaolin. El lucrează cu esențele și ține cont de multe detalii pentru a putea regiza un spectacol complex în ceașca pe care o duci la gură.
Cele mai importante elemente în prepararea cafelei sunt apa și prăjirea cafelei. Ambele trebuie să fie foarte bune. Restul sunt diverse tehnici și creativitate.
Paul și echipa pe care o conduce creează o rețetă diferită pentru fiecare produs în parte. Lucrează cu aparatură de ultimă generație, care stabilizează temperatura apei și presiunea cu care se extrage cafeaua. Cântăresc fiecare doză de cafea iar apoi măsoară greutatea cafelei din ceașcă, pentru a asigura o calitate constantă a gustului.
Intră pe www.bob.coffee de unde poți cumpăra cafea din shop și pentru acasă și notează-ți neaparat adresa locului în care te vei îndrăgosti de cafea: Charles de Gaulle, nr. 3, București.

Poate nu știai, dar felul în care este prăjită cafeaua influențează toată experiența din ceașcă: culoare, aromă, gust.

Share Button