Café au Li

Li O Lait a încetat să mai fie un nume obscur pe piața de cafea de specialitate din Brugge de ceva timp. Timp de aproape 7 ani, această cafenea drăguță, de epocă, a reușit să rămână relevantă într-un domeniu care mereu cere mai mult și asta înseamnă ceva.
În timpul pe care l-am petrecut acolo, am fost destul de norocoasă să vorbesc atât cu Li, proprietarul cât și cu fiul ei, Matisse de Coussemaker, un copil minunat care a crescut înconjurat de cafea și iubind tot ce este ea.
După ce a început să ajute în cafeneaua mamei sale la vârsta de numai 14 ani, s-a îndrăgostit încet de această industrie și a ajuns să câștige locul al doilea la Campionatele belgiene de Barista din 2016, pe când avea 19 ani. În acest an, mi-a spus, vom ajunge să-l vedem făcând încă un pas mai departe, deoarece este încântat să învețe mai multe despre cafeaua verde și prăjire. Dar destul despre acest copil-minune și să continuăm despre această cafenea uimitoare.
Mi-au plăcut atmosfera familiară și ferestrele aburite; vizita mea m-a dus acolo în timpul sezonului rece și, băiete, ce frig era! De îndată ce am intrat în Li O Lait, am fost încântată. Li însăși a fost extrem de amabilă și a acceptat și a răspuns tuturor întrebărilor mele în același timp preparând și servind latte sau alimente pentru un număr mare de clienți.

Li O Lait has stopped being an obscure name in the Brugge specialty coffee market for quite some time now. For nearly 7 years, this cute, vintage looking, coffeehouse has managed to stay relevant in a field that’s always asking for more and that means something.
During my time there I was lucky enough to have a chat with both Li, the owner and her son, Matisse de Coussemaker, a child prodigy who grew up surrounded and loving everything that is coffee.
Having started helping out around his mother’s café when he was only 14 years old, he slowly fell head over heels with this industry and ended up winning second place at the Belgian Barista Championships of 2016. He was 19 then. This year, he told me, we’ll get to see him take his knowledge a step further as he’s excited about learning more about green coffee and roasting. But enough about this child-wonder and on to this amazing café.
I just loved the homey atmosphere and steamed windows; granted, my visit took me there during the cold season and, boy, was it cold! As soon as I entered Li O Lait, I was hooked. Li, herself was extremely kind and accommodating and answered all my eager questions in between making and serving lattes or food to a great number of customers.

Share Button

Comments are closed