City Roasters

StadsB22

Luna iunie a anului 2014 a însemnat o schimbare importantă în modul în care oamenii din Eindhoven îşi beau cafeaua de dimineaţă. Acela a fost momentul perfect pentru ca BeanBrothers să-şi deschidă prima cafenea. Înainte, deţineau doar un espresso bar mobil cu care călătoreau şi serveau cafea excelentă.
Deţinătorului Arjan van der Hoek i s-au alăturat managerul Harro van de Beek şi talentatul barista Tineke van Tiel, cei trei fondând împreună Stadsbranderij, în cartierul eclectic Kleine Berg (Bergstraat 14A). „În 1880 aici era o fabrică, cu mult înainte ca noi să închiriem acest spaţiu”, mi-a spus Harro, aşa că au refăcut totul.
Mare parte din design-ul cafenelei, precum uşa pe post de o masă lungă, a fost îndelung plănuit şi realizat manual. Cutiile de pe pereţi au fost făcute din lemn strâns de la vechiul oficiu poştal al oraşului. Spre deosebire de alte cafenele care investesc mulţi bani pentru obţinerea aerului retro, BeanBrothers au hotărât să folosească diferitele piese de mobilier pe care le găseau şi să-şi concentreze eforturile asupra calităţii cafelei pe care o vând. De aceea, ei cumpără cafea verde fie direct de la fermieri, ca Bruno, fie de la comercianţi de primă mână din Antwerp.

June 2014 saw an important change in how the people of Eindhoven drink their coffees in the morning. This was the perfect time for the BeanBrothers to open their first coffee house. Before that, they only had a mobile espresso bar that they used to travel around and serve great coffee. Owner Arjan van der Hoek teamed up with manager Harro van de Beek, and the multi-talented barista Tineke van Tiel and set up Stadsbranderij from scratch, in eclectic neighbourhood Kleine Berg (Bergstraat 14A). “In the 1880s there used to be a factory here; way before we rented this place”, Harro told me, so they redid everything.
Most of the current design of the café, like the door that serves as a long table, has been thought of and made by hand. The boxes on the wall have also been built using wood gathered from the old Postal Office of the city. Unlike other coffee houses that invest a lot of money when it comes to that retro vibe, the BeanBrothers decided to make use of different pieces of furniture they would come across and focus instead on the quality of the coffee they sell.
This is why they buy green beans either directly from farmers, like Bruno, or from Antwerp traders who purchase it firsthand.

Share Button

Comments are closed