Mouse tail

Mouse Tail Coffee Stories is not a name that goes unnoticed. Even though owners Kristel, Ben, Jaanus, Margus and Kristin started off with just a little bike in Peckham, back in April 2015, they recently opened their third café alongside their two other coffee vans that can be found around London.

The one I want to tell you about is the one in Whitechapel, a small, quaint little ray of sunshine filled with mouth-watering sourdough sandwiches for meat lovers and vegetarians alike. It smelled like Christmas, coffee and grandma’s cakes. I spent close to two whole hours in this take away designed café; it was that good.
I had a pleasant talk with Jamie, the manager, and was taken with his people skills. There’s no shaming going on here, sugar shaming or otherwise! As I’m sure we’ve all seen this lately, because of the emergence of more and more third wave cafés, the hospitality sector has suffered a change in the barista – client interaction. The downside becomes more evident when the barista’s role switches from that of teacher/ coffee connoisseur willing to spread his/ her knowledge with the customers, to that of judge and jury, depending on what kind of annoying little habits you might have.
I’m sad to say I’ve seen a lot of uppity persons behind the workstation over these past few years and have gotten used to this erroneous status quo myself.

This is probably why my appreciation and admiration towards Jamie’s customer skills transformed my bleak morning into a fond memory at Mouse Tail Coffee Stories. They have not lost a customer, but gained a friend! When it comes to the coffee they serve, whether we’re talking about espressos or filter, theirs is an 100% Arabic coffee blend, designed to satisfy the mass majority of clients. Soon enough, customers will be able to enjoy a cup of Joe made by the Curtis batch brew coffee machine. Alongside it, you can find a two group La Marzocco Linea PB and two powerful grinders: the La Marzocco Vulcano and the Anfim (for decaf only).The busiest times at the Whitechapel Mouse Tail location, as I’m assuming, in all other locations too, are, obviously, mornings. This has also something to do with their famous Suki Breakfast Tea, freshly squeezed juices and homemade sandwiches ready for take away. So what are you waiting for?

Drop in, they’re dying to say Hello!

Mouse Tail Coffee Stories nu este un nume care trece neobservat. Deşi proprietarii Kristel, Ben, Jaanus, Margus şi Kristin au început cu o mică bicicletă în Peckham, în aprilie 2015, aceştia au deschis recent a treia lor cafenea pe lângă cele două furgonete de cafea ce pot fi găsite în Londra.

 

Cea despre care vreau să vă povestesc este în Whitechapel, o mică şi bizară rază de soare plină de sandvişuri pe bază de maia atât pentru iubitorii de carne, cât şi pentru vegetarieni. Mirosea a Crăciun, a cafea şi a prăjiturile bunicii. Am petrecut aproape două ore în această cafenea take-away; aşa a fost de plăcut.
Am avut o conversaţie foarte savuroasă cu Jamie, managerul şi am fost captivată de abilităţile sale în lucrul cu oameni. Nu e loc pentru dezaprobare aici, nici măcar de una blândă! Cum cu siguranţă am văzut cu toţii în ultima vreme, datorită apariţiei cafenelelor din cel de-al treilea val, sectorul de ospitalitate s-a modificat din punctul de vedere al interacţiunii dintre barista şi client. Dezavantajul devine mai evident când rolul unui barista se schimbă din cel de profesor/cunoscător de cafea care doreşte să îşi împărtăşească toate cunoştinţele clienţilor, în unul al unui judecător sau jurat, depinzând de ce mici obiceiuri enervante ai putea să ai. Îmi pare rău să spun că am văzut multe persoane arogante în spatele tejghelei în ultimii ani şi m-am obişnuit şi eu cu acest statut eronat.

De aceea admiraţia şi apreciarea mea pentru abilităţile lui Jamie de a interacţiona cu clienţii mi-au transformat dimineaţa mohorâtă într-o amintire dragă la Mouse Tail Coffee Stories. Ei nu au pierdut un client, ci au câştigat un prieten!
Când vine vorba despre cafeaua pe care o servesc, fie că vorbim despre espresso sau filtru, ei au un blend 100% din Arabica, făcut să satisfacă majoritatea clienţilor. În curând, clienţii se vor putea bucura de o ceaşcă de cafea lângă maşina de cafea batch Curtis. Pe lângă acestea, puteţi găsi acolo un La Marzocco Linea PB cu două grupuri şi două râşnițe puternice: La Marzocco Vulcano şi Anfim (doar pentru decaf).
Cea mai aglomerată perioadă la locaţia Mouse Tail din Whitechapel, cum cred că se întâmplă şi în celelalte, este evident dimineaţa. Aceasta şi datorită faimosului lor Suki Breakfast Tea, portocalelor proaspăt stoarse şi sandvişurilor de casă gata de luat la pachet. Aşa că, ce mai aştepţi?

Opreşte-te pe la ei, abia aşteaptă să te salute!

Articol de Ronița Dragomir
Share Button

Comments are closed