Pofta de o cafea dulce

În ultima mea călătorie în zgomotosul Amsterdam am avut norocul să aud despre un loc minunat care tocmai se redeschisese, numit Sweet Cup, unde am întâlnit-o pe Lisa Rooimans, coproprietar

During my last trip to buzzing Amsterdam, I was lucky enough to hear about an amazing place that had just re-opened called Sweet Cup, where I met and talked to Lisa Rooimans, co-owner.

 

In 2013, împreună cu partenerul ei, prăjitorul danez Paul van Duuren, a deschis prima lor cafenea. De atunci totul a mers bine, doar că spaţiul nu era suficient pentru succesul pe care îl aveau. Aşa că, s-au mutat. Astfel, noua cafenea Sweet Cup şi-a deschis porţile în centrul oraşului Amsterdam în februarie 2016. Având acum 60 m², şi-au îmbunătăţit metoda de prăjire, trecând de la un Giesen de 1 kg la unul de 6 kg cu care prăjesc de două ori pe săptămână.
În afară de grija de a îndeplini cerinţele cafenelei, Paul şi Lisa sunt distribuitori şi pentru alte afaceri europene şi se ocupă şi de comenzile magazinului online.
Lisa mi-a povestit istoria lor legată de cafea şi despre convingerea lor ca toată lumea care contribuie pentru a îţi aduce ceaşca perfectă de cafea ar trebui să fie răsplătită pe măsură. Adevărul este că îţi dau de gândit şi sunt o sursă de inspiraţie.
De aceea, ei îşi obţin cafeaua verde de la furnizori care au cafea specialty organică din toată lumea, precum Mercanta (London, UK), Falcon (Lewes, UK) şi Trabocca (Amsterdam, Nl).
Când vine vorba despre alegerea dintre tipurile de boabe, Lisa mi-a spus că „cel mai important aspect este savoarea. Îmi doresc ceva care lasă un gust fructat sau aromă de nucă? Atunci vom alege asta. Chiar nu contează dacă sunt două Etiopia sau două Burundi. O vom alege pe oricare se apropie cel mai mult de ceea ce căutăm, e simplu.” Când am întrebat de ce au început această aventură, Lisa mi-a spus că voia să arate oamenilor tot ce poate însemna cafeaua, ca aceasta „poate fi atât de multe lucruri în acelaşi timp”!

In 2013, she teamed up with her partner, Dutch roaster, Paul van Duuren and opened their first café. Since then it all went rather well, but they found the space, at that time, quite unaccommodating to their new found success. So they moved.
This is how it came to be that the new, and improved, Sweet Cup Café downtown Amsterdam city would open its doors to the public in February, 2016. Thanks to the current 60sq. meters, they upgraded their roasting machine from a 1kg Giesen to a 6kg one and roast twice a week.
Apart from keeping up with the demands at their own place, Paul and Lisa also supply other local and European businesses, as well as handling web shop orders.
Lisa walked me through their history with coffee and their conviction that everyone who takes part in the process of bringing you that one perfect cup, should be rewarded fairly and accordingly. Truth is, they make a compelling argument and they’re a source of inspiration.
This is why they get their green coffee from suppliers who source organic specialty coffee worldwide, such as: Mercanta (London, UK), Falcon (Lewes, UK) and Amsterdam-based Trabocca (Nl). When it comes to choosing between which types of beans to get, Lisa told me that, for them, “the most important aspect is flavour. I want something with a fruity or a nutty aftertaste? We’ll go for that, then. It really doesn’t matter if it’s two Ethiopias or two Burundis.
We’ll take whichever comes closest to what we’re searching for; it’s that simple.”

Share Button

Comments are closed