World of Coffee din Dublin

Mii de iubitori ai cafelei din mai mult de 100 de ţări s-au întâlnit la Dublin pentru a participa la cea de-a 16-a ediţie a evenimentului World of Coffee organizat de Asociaţia Cafelei Specialty din Europa. Nivelul participanţilor la competiţii a fost fantastic anul acesta, iar cei 25 de finalişti au fost jurizaţi de Ruth Hegarty, Katie Gilroy, Steve Lovegrove, Jonathan Morris şi Kris Gibson.

Vizitatorii au avut ocazia să vadă produsele concurenţilor înainte de anunţarea finaliştilor de pe 23 iunie.
La campionatul mondial de barista standardul a fost unul extrem de ridicat. Pe 26 iunie un nou barista campion mondial şi un campion WBC au fost încoronaţi. Berg Wu (Taiwan) a câştigat preparând o cafea gheisha washed de la Finca Debora, Panama, iar Tetsu Kasuya (Japonia) a uimit publicul surclasându-i pe cei 26 de competitori cu o cafea gheisha natural de la Ninety Plus Geisha Estate, Panama.
La evenimentul de anul acesta s-a stabilit şi un nou record: peste 90.000 de spectatori au urmărit

online competiţiile împreună cu miile de participanţi ce susţineau campionii chiar la faţa locului. Asiaticii au dominat competiţia prin Yoshikazu Iwase (Japonia) – locul II la World Barista Championship- Chad Wang (Taiwan) şi Benny Wong (Hong Kong) -locurile III şi IV la World Brewers Cup.
A fost o competiție minunată, unde iubitorii de cafea s-au întâlnit cu specialiştii din industrie, au asistat la demonstraţii, au participat la degustări şi au împărtăşit cunoştinţe despre băutura noastră favorită, iar vestea bună este că, anul viitor, WCE va organiza campionatele mondiale în noiembrie, la Seul.
Ne vedem acolo!

Share Button

Comments are closed