Carlos Pola

Numele fermelor: San Antonio Jerez, San Roque și Las Brisas, toate situate în Juayúa, Sonsonate, El Salvador. Două ferme sunt în familie de mult timp și una din 1997.

Spune-ne despre istoria ta şi a cafelei.
Fac parte din a 5-a generație de producători de cafea. După ce am lucrat ca inginer industrial timp de 15 ani, lucrez acum pentru prima dată în cafea cu normă întreagă.

Spune-ne povestea fermelor tale.
Numele fermelor: San Antonio Jerez, San Roque și Las Brisas, toate situate în Juayúa, Sonsonate, El Salvador. Două ferme sunt în familie de mult timp și una din 1997.
Situată în zona montană Apaneca Ilamatepec, Brisas Café are o altitudine cuprinsă între 1200 și 2026 m, permițând o recoltă relaxată și lentă, care durează 5 luni, cu microclimate la diferite altitudini. Cea mai mare parte a muntelui, Cerro El Aguila, este o pădure, parţial naturală şi parţial cultivată, conservând fauna și flora locală și servind ca un coridor pentru migrarea păsărilor care călătoresc spre și din America de Nord și de Sud.
Cireșele sunt uscate pe teren, profitând de briza montană, permițând un proces lent, fără stres. Toată cafeaua este uscată pe paturi africane. Utilizarea apei (colectată din ploaie) este minimă. Cele mai multe procese sunt honeys și natural.
Soiuri: Pacamara, Pacas, Sarchimore, Limonares – hibrid local, Pola – hibrid local.

Ce părere ai despre cultura de cafea din El Salvador?
El Salvador are o istorie îndelungată de cultivare a cafelelor fine, printre cele mai bune din lume, din păcate, se confruntă cu mari provocări din cauza schimbărilor climatice și a ruginii frunzelor.

Tell us about your history with coffee.
I am a 5th generation coffee grower. After working as an industrial engineer for 15 years I am now working in coffee full time for the first time.

Tell us the story of your farm.
Farm names: San Antonio Jerez, San Roque and Las Brisas, all located in Juayúa, Sonsonate, El Salvador. Two farms have been in the family for a long time and one since 1997.
In the Apaneca Ilamatepec Mountain Range, Brisas Café has an altitude ranging from 1200 to 2026 m, allowing for a relaxed, slow, scaled harvest that lasts for 5 months, with microclimates at different altitudes. The highest portion of the mountain, Cerro El Aguila, is a forest, part natural, part cultivated, conserving local fauna and flora, plus serving as a corridor for migrating birds traveling to and from North and South America.
Cherries are dried on site making use of the mountain breeze allowing for a slow, stress free process. All coffee is dried in African beds. Use of water (rain collected) is minimal. Most processes are honeys and naturals.
Varieties: Pacamara, Pacas, Sarchimore, Limonares – Local Hybrid, Pola – Local Hybrid.

What’s your opinion about the coffee culture in El Salvador?
El Salvador has a long history growing fine coffees, among the best in the world, unfortunately, it is facing big challenges due to climate change and leaf rust.

Share Button

Comments are closed