Luvv Kamonsawedkun

luv0

De ce ai ales cafeaua? Spune-ne ceva despre istoria ta şi a cafelei?
Dragostea mea pentru cafea provine din necesităţile pe care afacerea în care activam, o casă de modă din Bangkok, le avea. Afacerea mea presupunea să călătoresc de multe ori în Italia pentru a alege articole. În timpul acestor călătorii am descoperit dragostea vieţii mele, cafeaua adevărată.
Am avut ocazia să încerc cafeaua în multe locuri, în diferite oraşe şi m-a captivat cu aroma şi gustul său incredibil. Într-o zi, am descoperit o cafenea mică în Florenţa, Caffe Piansa, l-am întâlnit pe patron, pe Pietro şi acela a fost momentul când mi-am dat seama că vreau să concept, construiesc şi să lucrez într-o cafenea a mea cândva. Aceasta s-a întâmplat acum 21 de ani!
Pietro îşi vânduse afacerea şi o lăsase în urmă. L-am căutat, a fost surprins şi încântat să mă vadă şi, chiar acolo şi în acel moment, s-a oferit să mă înveţe şi să-mi transmită toate cunoştinţele legate de orice voiam să ştiu despre cafea. Visul pe care îl aveam de mulţi ani devenea în sfârşit realitate. Am petrecut o lună întreagă învăţând, arzând… experimentând şi distrându-mă, făcând ceva ce ştiam că avea să fie motivaţia şi pasiunea mea pentru tot restul vieţii.
Pe atunci, Pietro avea aproape 50 de Single Origins în prăjitoria lui, unde am avut ocazia să învăţ, să degust şi să înţeleg sintagma „Single Origin”.

Why did you choose coffee? Tell us something about your history with coffee?
The origin for my love for coffee goes back to business needs that I had few years back when I was operating a fashion house in Bangkok. My business required me to travel several times to Italy to select the items. It was during these trips that I discovered the love of my life, real coffee.
I got to try coffee in lots of different places, in different towns and got hooked to the beautiful taste and aroma. One day, I came across a lovely little coffee shop in Florence, Caffe Piansa, I met the owner Pietro and that was the moment I realised I wanted to design, build and operate a coffee shop of my own one day. This was 21 years ago!
Pietro had sold his business and had moved on.  I tracked him down, he seemed surprised and delighted to see me and, right there, at that precise moment, offered to teach me and transfer his knowhow on anything I wanted to know about coffee. My dream after all these years finally became reality. I spent an entire month learning from burning… 🙂 experimenting and having fun doing something I knew it would be my motivation and passion for the rest of my life.
By that time, Petro had almost 50 Single Origins in his roaster, where I had the chance to learn, cupp and understand the phrase “Single Origin”.

Share Button

Comments are closed