Rubens Gardelli

Competiția finală a Campionatului Mondial de Cafea din 2017 a culminat cu încoronarea lui Rubens Gardelli la Campionatul Mondial de Prăjit al Cafelei, după trei zile intense de competiție la show-ul Hotelex din Guanzhou, China.
Gardelli nu este un străin al competiției de cafea, este proprietar al Gardelli Specialty Coffees din Forlì, Italia și un Q grader licențiat. Fermecat de cafea, a intrat în industrie din pasiune pură și pentru a onora munca grea a fermierilor. El promovează transparența și trasabilitatea deplină și se străduiește să fie o sursă de inspirație și inovație pentru întreaga industrie.

Cum a început călătoria ta în lumea cafelei?
De ce cafea? A fost de la familia mea. Am crescut cu ea, m-am născut în 1977, iar între anii 1982-1987 părinții mei au deschis un bar tradițional, o cafenea, într-o benzinărie.
Îmi amintesc că mă duceam în spatele tejghelei și pregăteam produse. Aceasta este prima mea amintire din călătorie, deci este ca o moștenire. Apoi, mama mea a deschis o cafenea în 1987, mai modernă, concentrându-se nu numai pe cafea, ci și pe calitate și avea multă mâncare bună și tutun.
Cafeaua era mai degrabă un serviciu. Au încercat să servească cafea bună, dar asta a fost. Am făcut multe lucruri și m-am întors în lumea cafelei. Am început să prăjesc în 2009. A fost prima dată când am prăjit cafea.

The final competition of the 2017 World Coffee Championships culminated with Rubens Gardelli being crowned the 2017 World Coffee Roasting Champion, after three intense days of competition at the Hotelex show in Guanzhou, China.
Gardelli is no stranger to coffee competition, owner of Gardelli Specialty Coffees in Forlì, Italy, and a licensed Q grader. Passionate about coffee, he went into coffee business out of pure passion and to honor the farmers’ hard work. He promotes full transparency and traceability and strives to be a source of inspiration and innovation for the entire industry.

How did your journey in coffee begin?
Why coffee? It was from my family. I grew up with it, born in 1977 and between 1982-1987 my parents started their traditional bar, coffee place, in a gasoline station.
I remember myself going on the back of the counter and preparing products. This is my first memory, so it’s like a legacy. Then my mom started a coffee shop in 1987, more modern, focusing not only on coffee, but also on quality and it had a lot of good food and tobacco.
Coffee was more like a service. They tried to serve good coffee, but that was it. I did a lot of things and I came back to the coffee world. I started roasting in 2009. That was the very first time I did my first roast.

Citește mai mult / Read more Download Coffee Break
Share Button

Comments are closed