UM Paul

Când ai descoperit pasiunea pentru cafea şi latte art? Spune-ne povestea ta.
A fost într-o iarnă în urmă cu 12 ani, când mă pregăteam să mă întorc la cursurile de la colegiu, când am vizitat o cafenea mică din întâmplare. Am văzut o artă latte simplă pe un cappuccino – m-a făcut să devin barista. Am vrut să fiu bucătar-șef când eram tânăr, dar am studiat inginerie auto. Îmi plăcea să desenez imagini în timpul liber, iar de îndată ce am văzut arta latte am gândit: „Aceasta este o imagine desenată pe produse alimentare”, aşa că am început cu ea.

Cum te simți să fii campion mondial? Cum a fost în competiție și cum te-ai pregătit pentru acest campionat?
Am luat parte la multe concursuri, mari sau mici, din 2005, când am început să lucrez în cafea. Am deschis o cafenea micăîn 2006, așa că am ezitat să particip la concursuri pentru o vreme. Am renunţat la cafenea din 2010, când a fost organizat oficial campionatul intern de latte art, apoi am participat la aproape fiecare campionat. Am câștigat de 14 ori campionatul local și am ieşit de multe ori pe locurile 2 și 3, dar nu am avut șansa să câștig selecția națională timp de 5 ani, cât timp am câştigat de trei ori locul 2 și de două ori locul 3. Apoi am câștigat în cele din urmă selecţia naţională și am fost trimis la Shanghai.

When did you discover your passion for coffee and latte art? Tell us your story.
It was a winter 12 years ago, during the time I was preparing to get back to my college course, I visited a small café by chance. I saw a simple latte art on a cappuccino – it led me to become a barista. I wanted to be a chef when I was young, but my major at college was automotive engineering. I used to enjoy drawing pictures as a hobby, as soon as I saw the latte art I was like: “This is a picture drawing on food”, so I just got started with it.

How does it feel to be World Champion? How did it feel competing and how did you prepare for this championship?
I took part in many competitions, big or small, since 2005 when I started working with coffee. I opened a small café in 2006, so I hesitated to participate in competitions for a while. I quited from the café in 2010, when the official domestic latte art championship was opened, then I participated in nearly every single championship. I won for 14 times the local championship and many 2nd and 3rd places, but I didn’t have a chance to win the national selection for 5 years, while I won 3 times 2nd place and twice 3rd place. Then I finally won the national selection event and was forwarded to Shanghai.

Share Button

Comments are closed