Ovride coffee

Povestea Ovride a început în momentul în care doi oameni pasionați de cafea au decis să facă o nebunie și să creeze un loc al lor, unde prietenii lor, cunoștințele lor și persoanele care urmau mai apoi să le devină prieteni, să poată savura o cafea de calitate, într-un mediu liniștit, cu o atmosferă plăcută.
Emanuel a descoperit cafeaua de specialitate în urmă cu patru ani, când lucra ca și programator în USA și a început să se documenteze legat de tot ce ține de cafea, modul de preparare, echipamente, etc.
Acasă la ei era mereu cafea de specialitate, de la diferite prăjitorii de cafea din țară, însă mereu când ieșeau în oraș tânjeau după o cafea proaspăt prăjită și corect preparată, așa cum era la București, Cluj, Brașov, etc., așa că și-au luat inima în dinți și încet, încet au început să construiască povestea Ovride.
Numele Ovride este un derivat de la cuvântul „override”, care înseamnă a întrerupe o rutină automată și a prelua controlul, ei intenționând să schimbe mentalitatea oamenilor despre cafea și să introducă pe piața din Timișoara o cafea cu adevărat aromată, care nu este amară și nu necesită până la trei pliculețe de zahăr ca să fie băubilă.
Țelul lor este ca termenul de cafea lungă cu lapte să dispară din vocabularul timișorenilor.

Își doreau un loc liniștit, însă totuși central. Dorința Roxanei era ca locația să aibă geamuri mari, așa că atunci când au văzut spațiul luminos, cu două geamuri mari, au știut că acolo visul lor va prinde contur.
Locația de pe Lucian Blaga, nr. 6 urma să fie a doua lor casă, unde ce e drept, petrec cel mai mult timp. Și-au dorit un loc cald, simplu, cu bun gust, primitor și nu foarte încărcat, un loc „ca acasă” pentru fiecare oaspete care trece pragul cafenelei.
Au pornit de la geamurile mari, luminoase și verzi, iar încet, încet au conturat cafeneaua. E totul simplu, pereți albi, mobilier din lemn, realizate cu măiestrie de Kenosis Design și bineînțeles cănile lor create de Logo Cups, care au ajuns să fie semnătura lor. La Ovride ziua începe de la ora 7 dimineața, pentru că ziua bună se cunoaște de dimineață, și pentru că o cafea bună se bea în tihnă, într-un loc liniștit, ferit de agitația zilnică, alături de o carte bună sau de ce nu, de vorbă cu ei. Pe lângă cafeaua bună achiziționată de la diferite prăjitorii din România și nu numai, care de obicei se împarte în două tipuri de cafea, una mai simplă echilibrată și una mai interesantă, cu o aromă mai complexă, de obicei foarte diferită de prima opțiune. La ei mai găsești croissante proaspăt coapte în fiecare dimineață, cookies, banana bread și diferite tarte.

Share Button