Programul Home Brewer acreditat de SCA

 

Acest program este dezvoltat de oamenii de ştiinţă din domeniul cafelei și de degustătorii de cafea profesioniști şi analizează maşinile de preparat cafea destinate utilizării la domiciliu pentru a determina dacă îndeplinesc cerințele riguroase de calitate a cafelei preparate, aşa cum au fost stabilite de SCA.

 

 

Aceste cerințe se bazează pe decenii de cunoștințe și cercetări ale industriei efectuate de către Centrul de Preparare a Cafelei. Toate maşinile deja certificate SCA au îndeplinit aceste cerințe, care se bazează pe temperatura adecvată a apei, timpul de preparare și capacitatea de preparare. Dacă un producător va trece toate încercările enumerate de normele SCA, maşina va fi recunoscută și se va alătura listei scurte de brevete certificate SCA.

SCA Certified Home Brewers sunt concepute pentru a oferi standardul de cea mai înaltă calitate pentru prepararea cafelei de specialitate la domiciliu. Dezvoltat de către oamenii de știință din domeniul cafelei și degustătorii profesioniști, certificatul SCA Certified Home Brewer este cea mai riguroasă certificare disponibilă.

Testarea temperaturii adecvate a apei, timpul de preparare, uniformitatea extracției și alte atribute de calitate se fac la UC Davis, de către inginerii din laboratorul lor de cafea respectat și renumit. Începând cu 2014, SCA și-a reînnoit cooperarea cu European Coffee Brewing Center, care deține și un program de testare a maşinilor.

Acest program, deși deserveşte piețe separate, este aliniat atât în ceea ce privește cerințele de testare, cât şi în proceduri și rigurozitate. Astăzi, organizațiile fac un efort comun la cel mai înalt nivel de transparență și testare pentru a promova o mai bună producție de cafea la nivel mondial.
Cum se poate trimite un model de aparat pentru testare:
Pasul 1 Se examinează cerințele de certificare, procedura de testare și uniformitatea procedurii de extracție.
Pasul 2 Se completează un formular de înscriere și se achita o taxă de testare.
Pasul 3 Se programează testarea şi se trimite aparatul la locul de testare.
Se pot testa şi prototipurile și modelele de producție. Valoarea programului Certified Home Brewer crește, consumatorii fiind mai interesați de cafeaua de specialitate. Programul de certificare SCA a aparatelor va funcționa pe baza unui program trimestrial de testare.

Mai multe detalii la:
https://sca.coffee/certified-home-brewer

Share Button