Raport agricol lansat de Avance Guatemala

SCA dezvăluie un nou raport lansat la Avance Guatemala, prima lor conferință privind sustenabilitatea, găzduită în orașul Guatemala de Anacafé, la care au participat peste 150 de producători de cafea, cumpărători, comercianți și alți profesioniști din industrie.

Raportul, disponibil exclusiv pentru membrii SCA, arată că randamentele crescute ale fermelor de cafea tind să diminueze rentabilitatea pe termen scurt, dezvăluind convingerea populară că randamentele ridicate reprezintă un precursor al sustenabilității economice a unei ferme.

Purtând semnătura Dr. Christophe Montagnon de la RD2 Vision, noul raport privind rentabilitatea exploatațiilor agricole a fost comandat de SCA pe baza viziunii liderilor voluntari care au selectat rentabilitatea agriculturii cafelei ca zonă de concentrare strategică în 2015.


Constatările principale ale raportului includ:
• Creșterea producției cu costuri mai ridicate pe hectar, care arată că randamentul producției nu este în mod necesar corelat cu rentabilitatea exploatației.
• Creșterea randamentelor mărește, de obicei, costul pe hectar pentru a produce cafea, în special pe termen scurt, și, prin urmare, poate reduce profitabilitatea unei ferme.
• Reducerea costurilor de intrare în sistemul agricol poate fi adesea o strategie mai bună pentru profitabilitate decât creșterea randamentelor în producția de cafea, deoarece sistemele agricole cu venituri reduse au costuri de producție scăzute.
• Sistemele cu costuri scăzute și cu randament scăzut generează un venit relativ mic pentru agricultori, care își diversifică veniturile cu alte surse, dar sunt mai profitabile decât un sistem cu venituri ridicate și cu randament ridicat.

• Bunele practici agricole (GAP) sunt instrumente eficiente pentru creșterea randamentelor, dar nu se transformă automat într-un profit mai mare pentru sistemul agricol.
Obiectivul acestui nou raport este acela de a oferi un cadru care să ajute practicanții din domeniul dezvoltării, precum și profesioniștii din sectorul privat și public să înțeleagă costurile reale ale creșterii cafelei. În timp ce datele sunt limitate și sunt necesare cercetări suplimentare pentru a valida constatările, reprezentanții SCA consideră că acest raport este un instrument valoros care poate ajuta factorii de decizie să investească în programe mai eficiente pentru a crește rentabilitatea agriculturii de cafea.
Noul raport este disponibil exclusiv pentru membrii SCA pe site-ul asociației.

Share Button