Patrik Rolf Karlsson

De ce ai ales cafeaua? Spune-ne ceva despre istoria ta şi a cafelei, despre cum a început totul.
Cafeaua a început pentru mine prin intermediul oamenilor. Acum şapte ani, conduceam o companie de consultanţă din domeniul marketingului şi a reducerii riscurilor, iar pe atunci foloseam da Matteo din Gothenburg ca birou personal pentru câteva ore pe zi. Aceea a fost prima întâlnire dintre mine şi Cafeaua Specialty. Mă duceam la degustările lor în fiecare săptămână. O dată am mers la Koppi, în Helsinborg, la o întâlnire de afaceri, fără să-i cunosc pe ei şi fără să le cunosc cafeaua – iar Charles mi-a făcut cunoştinţă cu V60 şi mi-a vorbit despre cafeaua lor.
Aş putea continua oricât cu poveşti ca aceasta. Dar, pe scurt, adevăratul motiv pentru care am ales cafeaua a fost Matts W. Johansso, deţinătorul şi fondatorul lui da Matteo. Fără să-l întâlnesc, nu aş fi ajuns să lucrez în cafea.
Care este părerea ta despre comunitatea de cafea din Danemarca?
Comunitatea de cafea este puternică în diversitatea ei şi sunt fericit să fac parte din ea.
Unde te-ai bucurat de cea mai bună cafea din viaţa ta?
La o masă de degustare din Berlin. Era la un proiect Intelligentsia. Cafeaua provenea de la o fermă numită Finca Takesi, din Bolivia.

Why did you choose coffee? Tell us something about your history with coffee, how did it all start?
Coffee for me started through people. Seven years back, I was running a consultancy company that worked with marketing and problem solving and during that time I would use da Matteo in Gothenburg as my office space a few hours a day. That was my first encounter with Specialty Coffee. I would join their cupping every week. And one time, I found myself at Koppi in Helsingborg – on a business meeting, not knowing them or their coffee – and Charles introduced me to V60 and talked about their coffee.
I could go on forever with stories like this. But to keep a long story short, the real reason for me choosing coffee was Matts W. Johansso, founder and owner of da Matteo. Without meeting him I would not have ended up in coffee.
What’s your opinion about the coffee community in Denmark?
The coffee community is strong and diverse and I am happy to be a part of it.
Where have you enjoyed the best coffee ever?
On a cupping table in Berlin. It was an Intelligentsia project. The coffee came from a farm named Finca Takesi, located in Bolivia.

Share Button

Comments are closed