36,4 milioane de $

Organizația internațională nonprofit TechnoServe conduce un proiect pentru stimularea industriei de cafea ce se va întinde pe o perioadă de cinci ani, menit să revigoreze și să consolideze sectoarele de cafea și cacao în șase țări din America Latină.

Inițiativa este finanțată de Departamentul Agriculturii din S.U.A. cu finanțare suplimentară din partea companiei J.M. Smucker şi va fi supravegheată de un consorțiu de organizații din sectoarele public, privat și nonprofit. Potrivit unui anunț făcut de TechnoServe, de inițiativă vor beneficia producătorii de cafea și de cacao din Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Ecuador și Peru, adică aproximativ 120.000 de fermieri. Numit Maximizarea Oportunităților în Cafea și Cacao din America (MOCCA), inițiativa va include educarea agricultorilor cu privire la culturile rezistente schimbărilor climatice,

accesul la finanțare și piețe de calitate superioară și disponibilitatea sporită pentru materialul genetic de înaltă calitate a plantațiilor noi.
„De-a lungul activității noastre în America Latină, am văzut cum cafeaua și cacaua pot oferi fermierilor o viaţă mai bună și contribuie la transformarea comunităților”, a declarat William Warshauer, președinte și CEO al TechnoServe. „Suntem încântați să colaborăm cu atâția fermieri, companii și instituții din America Latină, alături de partenerii noștri în acest proiect excepțional, pentru a contribui la asigurarea unui viitor durabil al acestor lanțuri critice de valori”.

Sursă: www.dailycoffeenews.com

Share Button