Bazzara în Trieste, capitala italiană a băuturii Espresso

O simplă băutură sau un loc de întâlnire? Tradiţie sau cercetare inovatoare? Cafeaua în Trieste este toate acestea la un loc. Cafeaua de azi are o interpretare modernă a istoriei ce datează din secolul XVIII, când oamenii din Trieste au început să proceseze, să prăjească şi să deguste cafeaua în mediul elegant al cafenelelor istorice.

Trieste este încă un loc de refugiu al cafelei verzi în Italia şi un loc special pentru inovaţie şi cercetare atât pentru noi, cât şi pentru clienţii noştri. Acest port este o rută privilegiată datorită marii concentraţii de companii specializate în importurile, manipularea şi procesarea cafelei, iar aceasta înseamnă că noi putem selecta şi oferi cele mai bune boabe de cafea din cele mai bune loturi.
O poveste cu aromă de cafea ce a fost atât de fascinantă încât l-a determinat pe Dionisio Bazzara ca, în anii ’80, să cumpere compania „La Brasiliana – Industria Triestina del Caffè”. Din acea zi, familia Bazzara selectează cu dragoste calităţile cafelelor Arabica şi Robusta, pentru a vă oferi un gust rafinat al stilului de viaţă italian. Amestecurile sunt mereu create printr-un proces de prăjire lentă, mulţumită experienţei prăjitorilor noştri. Acest proces asigură ca boabele selectate şi prăjite cu grijă, să treacă prin schimbările chimice necesare pentru a elibera cele mai fine arome, care sporesc calităţile organoleptice ale fiecărui amestec şi dau fiecărui bob culoarea maronie unică denumită şi „tunică de călugăr”.

Boabele verzi sunt prăjite cu grijă şi urmând reţetele şi procedurile tradiţionale ale familiei noastre, dar povestea fiecărei ceşti începe de la plantaţiile de pe patru continente, ce se continuă prin călătoriile în jurul lumii şi se încheie la Trieste, capitala mondială a băuturii Espresso. Aici ne cultivăm iubirea pentru cafea şi aici produsele Espresso Bazzara se întâlnesc. O simfonie de arome în fiecare înghiţitură ce te va purta spre tărâmuri îndepărtate pentru a descoperi senzaţii exotice.
Anul trecut a fost inaugurată Academia Bazzara: 250 m2 chiar în inima oraşului Trieste, cufundată într-un mediu Art Nouveau, înconjurată de clădiri concepute de Giuseppe Sommaruga şi cafenele istorice unde obişnuiau să se întâlnească Joyce şi Svevo.
Academia de cafea Bazzara ia naştere din nevoia personalizării formării individuale şi de a o face plăcută şi incitantă. Fiecare curs este un amestec perfect compus din trei ingrediente: tradiţie, cultură şi profesionalism. Cursurile sunt structurate pe mai multe niveluri şi se adresează atât profesioniştilor, cât şi iubitorilor de cafea.

Share Button