Cafea de specialitate?

Proiectul CLARO a luat naştere în 2014 când pasiunea pentru cafea l-a determinat pe Andrei să investească în cursuri cu şi despre cafea de specialitate şi în final într-un prăjitor artizanal pentru cafea de specialitate.

 

A urmat cursuri individuale de prăjit realizate cu Floriana Vlaicu, Patrick O’Maley şi un apropiat al celor care au manufacturat prăjitorul, în Grecia, alături de câteva cursuri adiţionale realizate la SCAE România (Roasting şi E.G Sensory).
În mai 2015, s-a lansat prima comandă şi totodată prima acţiune oficială a prăjitoriei Claro. Un proiect îndrăzneţ şi riscant au spus unii, în condiţiile în care cafeaua de specialitate abia se făcuse cunoscută. Dar a riscat şi astăzi, prăjitoria Claro înseamnă cafea de specialitate, origini şi microloturi din cele mai cunoscute zone producătoare de cafea catalogată la un scor de peste 80 de puncte conform modului de clasificare şi notare al cafelelor de specialitate, un prăjitor CoffeeTool realizat manual într-o manufactură din Grecia cu o capacitate de 4 kg, multă pasiune, dar şi mai multă muncă şi un coffee shop în Bucureşti situat pe Mihai Eminescu, nr 148. „Este un domeniu aflat în dezvoltare, o nişă bine definită în acest moment, dar cu potenţial mare de dezvoltare.

Stilul meu de prăjit este unul light-mediu şi se încadrează în totalitate în ceea ce azi este cunoscut ca fiind «al treilea val al cafelei».
De când am deschis prăjitoria, am alocat timp pentru sesiuni de cupping destinate clienţilor astfel încât să poată face diferenţa între o cafea de specialitate, de foarte bună calitate şi cafeaua din comerţ/supermarketuri. Consider că mai întâi trebuie să educi clientul, să-i explici cum poate obţine o cafea bună şi prin ce metode alternative şi ulterior să încerci să-i vinzi produsul. Toate aceste acţiuni au avut efecte pozitive pe termen lung atât pentru prăjitoria Claro ca business, cât şi pentru clienţii noştri.’’
Dinamica este cuvântul cheie în prăjirea cafelei de specialitate. Trebuie să fii mereu conectat la noutăţile pieţei pentru că sunt atâtea cafele de descoperit şi de prăjit încât sky is the limit!
CLARO

Share Button