Cafeaua îţi păstrează frumuseţea

Oricât de ocupată ai fi, parcă nu poţi să nu îţi începi ziua cu o cafea bună, care să te energizeze pe deplin. Dar ştiai că această licoare care îţi place atât de mult are efecte benefice şi asupra pielii? Află care sunt acestea şi cum le poţi introduce în ritualul tău zilnic de frumuseţe!

Curăţă tenul
Pentru o faţă luminoasă, curăţarea este primul pas şi poate cel mai important dintre toate. Dacă vrei să îndepărtezi celulele moarte, excesul de sebum şi murdăria de pe ten, foloseşte pudră de cafea în combinaţie cu gel pe bază de aloe vera. Mixează câte 1 lingură din fiecare ingredient şi aplică amestecul pe faţă, masând uşor, cu mişcări circulare. După câteva minute, spală faţa cu apă călduţă.

Exfoliant natural
După ce pielea e curată urmează exfolierea, o altă etapă la fel de importantă, recomandată de maximum două ori pe săptămână. Ai nevoie de 1 lingură de zahăr şi 1 lingură de cafea, pe care să le amesteci într-un bol împreună cu 2 linguri de ulei de cocos. Aplică exfoliantul pe faţă şi masează bine, câteva minute. Clăteşte cu apă călduţă. Vei observa că pielea va fi mai fină şi mai strălucitoare.

Mască facială
Şi pentru că nu poţi încheia un ritual de frumuseţe fără o mască de faţă, îţi propunem mai multe variante cu cafea, care să îţi hidrateze pielea şi să o întinerească. Prima dintre ele este o combinaţie între cafea şi miere. Amestecă 1 linguriţă din fiecare şi aplică crema pe faţă. Las-o să acţioneze 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă. Vei observa că pielea ta va fi moale şi catifelată, datorită acestei combinaţii. A doua mască are la bază zeamă de lămâie şi cafea. Poţi pune 2 linguri de cafea şi zeama de la 1 lămâie.

Aplică amestecul rezultat pe faţă şi lasă să acţioneze 30 de minute. Îndepărtează apoi. De asemenea, mai poţi încerca şi o mască din amestecul unei linguriţe de cafea cu 1 linguriţă de lapte. Aplică masca pentru 20 de minute şi îndepărteaz-o apoi. Laptele va ajuta la regenerarea celulelor şi îţi va lăsa pielea mai catifelată şi mai luminoasă.

Sursă: clickpentrufemei.ro Photo: nutritiouslife.com
Share Button