Cafeaua și conectivitatea: noua epocă

Cafeaua și tehnologia au mers în mână încă de la inventarea băuturii de cafea. Motivul este simplu: nu puteți face cafea fără tehnologie. Tehnologia, în acest caz, este în esență ceea ce transformă cafeaua în băutura caldă și reconfortantă pe care o cunoaștem și o iubim cu toții. De la recoltarea boabelor de cafea, la curăţarea şi prăjirea lor, iar în cele din urmă la fierbere – tehnologia este implicată în fiecare etapă a drumului.

O evoluție tehnologică descendentă în ultimii ani este extinderea conectivității. Deoarece conectivitatea devine parte a aparatelor noastre de zi cu zi atât în ​​casele noastre, cât și în locurile noastre de muncă, ea devine ulterior parte din viața noastră de zi cu zi. Dispozitivele noastre fac parte din aceeași rețea unificată, toate conectate prin Internet, Bluetooth sau 5G. Altfel cunoscut sub numele de „Internetul obiectelor”, această conectivitate permite un flux mai ușor și modalități mai eficiente de gestionare, stocare și informare. Pe măsură ce ajungem la acest punct în tehnologie, constatăm că tot ceea ce folosim este interconctat. Telefoanele noastre, de exemplu, devin doar calculatoare mai mici – telecomenzi pe care le putem utiliza.
Analiza și aportul de date au devenit, de asemenea, o parte esențială a internetului obiectelor. Dacă dețineți o afacere, datele pot fi o parte esențială a strategiei dvs. și vă pot ajuta să maximizați profiturile.

Acestea fiind spuse, este logic ca tehnologia cafelei să se lege și în această rețea de conectivitate. Cu unele îmbunătățiri impresionante în tehnologia de prăjire și de fabricare a amestecurilor, există unele caracteristici noi și interesante în cele mai noi mașini de cafea.
Acum prăjitorii pot avea cantităţi enorme de informaţie despre cafeaua prăjită şi vânzarea acesteia.
Dar acest tip de tehnologie nu aduce beneficii doar profesioniștilor de cafea; entuziaștii de cafea se pot bucura, de asemenea, de avantaje direct din casele lor. Pe măsură ce cafeaua de origine devine mai populară, există un număr din ce în ce mai mare de mașini espresso de calitate pentru casa dvs. care sunt conectate la telefon sau chiar la alte aparate. Cu acestea, puteți controla setările de preparare și extragere, comenzile și achizițiile de cafea, precum și alte proprietăți.
Cu toate acestea, pentru mașinile profesionale de espresso, există noul VISION de la Iberital. Acesta este prevăzut cu o tabletă prin care puteţi să îl gestionaţi, să-l configuraţi şi să accesaţi aparatul de la distanţă prin Bluetooth.

Share Button