Ce sunt skintester-ele

Am două veşti pentru tine: una mai puţin bună şi una bună. Vestea mai puţin bună este că… mai devreme sau mai târziu toţi îmbătrânim. Vestea bună este că, printr-un stil de viaţă sănătos şi anumite tratamente cosmetice vom putea arăta bine mai mult timp.
Din cazuistică vă pot spune că, de cele mai multe ori, nu este necesar să sărim de la a nu face nimic pentru tenul nostru la a ne injecta toxina botulinică sau a ne umple ridurile cu acid hialuronic.
Între a sări de la o extremă la alta mai sunt şi etape intermediare importante, cum ar fi:
analiza facială cu ajutorul Skintester-ului profesional;
stabilirea schemei corecte de îngrijire zilnică a tenului, pentru acasă;
identificarea tratamentelor cosmetice care ţi se potrivesc, în funcţie de sex, vârsta ta, profesie şi anotimp;
De ce ar fi indicat să urmezi paşii de mai sus, în loc să îţi iei o cremă „minune” din farmacii sau duty free? Ca să nu arunci cu banii pe fereastră!
Dacă ultimele două etape sunt clare pentru toată lumea, haideţi să vedem ce presupune analiza tenului cu ajutorul Skintester-ului profesional.
Este logic că, înainte de a ţi se recomanda sau a folosi anumite creme, ar trebui să îţi fie analizată pielea. Există un aparat care face acest lucru extrem de bine şi care poate vedea chiar până în interiorul celulelor tale. Sună SF?… Ei bine, e adevărat! Ceea ce în mod normal specialistul în cosmetică sau dermatologul făcea în trecut cu mai multe aparate, se rezolvă acum în doar 2 minute. Skintester-ul profesional sau, mai pe româneşte, analizatorul facial, are încorporate mai multe tehnologii într-un singur aparat: un PHmetru, un sebometru, un corneometru, bioimpedanţa multifrecvenţională, măsurarea sensibilităţii pielii şi a gradului de reactivitate.

Cele mai frecvente motive care stau la baza unui tratament facial sau corporal dezastruos sunt lipsa de informaţie, neefectuarea anamnezei şi presupunerile. Este uluitor câţi bani se investesc într-o clinică, un spa sau un salon de frumuseţe ultramodern:
Studii de piaţă, concept, locaţie, arhitectură, construcţii, design interior, amenajarea spaţiului, dotare cu aparatură de ultimă oră în domeniul îngrijirii faciale şi corporale, evenimente de lansare costisitoare şi mulţi bani pe publicitate, sub diferite forme. Şi este foarte îngrijorător când se uită „amănuntul” esenţial: analizatoarele faciale sau corporale, care elimină riscul de eroare, ajută specialiştii în estetică facială şi corporală să obţină informaţii reale despre client/pacient, pentru stabilirea tratamentului corect.
Aceste analizatoare profesionale permit verificarea ţesutului în profunzime în vederea recomandării celui mai bun tratament în clinică sau pentru acasă. Fireşte că şi pregătirea specialistului este importantă, întrucât el interpretează ulterior analizele. Însă, cu siguranţă că poate prezenta o mai bună credibilitate atunci când este asistat, computerizat, de o aparatura performantă capabilă să emită, în baza introducerii datelor clientului, un diagnostic corect. În egală măsură, analizatoarele faciale, dar şi cele corporale, pot stabili foarte clar şi exact cât de bun a fost tratamentul pe care clientul l-a experimentat şi în ce măsură au fost îmbunătăţiţi anumiţi parametri, imediat după tratament. De exemplu, la un analizator facial foarte performant, bazat pe bioimpedanţa multifrecvenţională, se poate determina cantitatea totală de apă, dar şi distribuirea acesteia, în formă intracelulară sau extracelulară. În funcţie de vârsta şi sexul pacientului, aparatul, prin algoritmi specifici de măsurare, crează un profil al testului şi identifică anumite caracteristici cutanate.

mai mult download Coffee Break mai – iunie

Share Button