12 cărți despre cafea

Cafeaua este produsă în peste 70 de ţări, de aici izvorând diversitatea şi complexitatea acestui produs. Aşadar, pentru a înţelege lumea cafelei avem adesea nevoie de ajutor şi studiu. Sunt multe cărţi extraordinare ce abordează subiecte nenumărate, de la istoria cafelei până la metode perfecte de brewing. Iată o selecţie pentru iubitorii de cafea dornici să afle mai multe despre băutura magică de zi cu zi:

cbooks

1. The Blue Bottle Craft of Coffee de James Freeman, Caitlin Freeman şi Tara Duggan
Această carte este descrisă ca fiind o enciclopedie a lumii cafelei. Găsiţi aici şi reţete Blue Bottle şi răspunsurile la o sumedenie de întrebări despre cafea.

2. Coffee Story: Ethiopia de Majka Burhardt
Această carte conţine serii de imagini uimitoare de la 90 Plus Coffee. Este „primul studiu modern al cafelei” şi este recomandată pentru oricine îşi doreşte să îşi lărgească orizonturile.

3. Life Is Espresso de Katsu Tanaka
Katsu Tanaka este o prezenţă internaţională cunoscută în lumea cafelei specialty. Este o carte perfectă pentru a fi dăruită unui iubitor de cafea.

4. The Infinite Emotions of Coffee de Alon Halevy
Această carte este considerată un must-have şi descrie o călătorie uimitoare a doctorului Halevy prin 30 de ţări, de pe 6 continente, ce dezvăluie cum este influenţată cafeaua de culturile de care aparţine.

5. Uncommon Grounds de Mark Pendergrast
Din această carte puteţi afla cum sunt afectate politicile internaţionale de către ceaşca noastră de cafea. Abordează subiecte precum istoria, economia şi antropologia şi oferă o viziune complexă asupra băuturii noastre favorite.

6. The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing de James Hoffman
Cofondatorul Square Mile Coffee Roasters, James Hoffman, a alcătuit acest atlas pentru oamenii din industrie şi pentru cei din afara ei, dorind să facă aceste cunoştinţe mai accesibile. Cartea conţine hărţi ale regiunilor unde se cultivă cafeaua şi informaţii despre evoluţia lor, precum şi despre tehnicile de brewing.

7. God In A Cup: The Obsessive Quest for the Perfect Coffee de Michaele Weissman
God In a Cup portretizează personalităţile din spatele industriei de cafea specialty. Este o călătorie pentru înţelegerea lumii cafelei şi a preţurilor practicate pentru acest produs, în special în SUA.

8. The Birth of Coffee de Daniel Lorenzetti şi Linda Rice Lorenzetti
The Birth of Coffee este o carte despre oamenii ce stau la baza lanțului cafelei. Aceasta le spune povestea, însoţită de imagini ce ne aduc mai aproape de comunităţile cultivatoare de cafea.

9. Coffee – Philosophy For Everyone: Grounds For Debate de Scott F. Parker (Editor)
„Coffee-Philosophy for Everyone oferă explicaţii filozofice ale popularei băuturi, dezbătând subiecte ca etica, estetica, metafizica şi cultura cafelei.”

10. Coffee Obsession de Anette Moldvaer
Această carte conţine informaţii despre cultivarea cafelei, degustarea şi prăjirea ei. Însoţită de hărţi, diagrame, sfaturi şi tehnici, Coffee Obsession face ca lumea cafelei să devină accesibilă oricui.

11. Everything But Espresso de Scott Rao
Pentru cei interesaţi de arta măsurătorilor, această carte abordează ştiinţa din spatele cafelei. Scott Rao explică raţiile şi toate elementele ce definesc o metodă optimă de preparare a cafelei, de la chimia apei până la consistența cafelei.

12. Coffee Flavor Chemistry de Ivon Flament
Ivon Flament încântă amatorii de ştiinţă cu un studiu pe înţelesul lor despre chimia gustului, concentrându-se pe tehnici analitice ale cultivării, prăjirii şi preparării cafelei.

Share Button