E timpul să protejăm lanțul de furnizare a cafelei

Cercetările recente arată că, până în 2050, schimbările climatice globale vor reduce cantitatea de teren adecvat pentru creșterea cafelei la jumătate, crescând riscul de defrișări prin forțarea producției de cafea în zonele mai înalte de pădure.

Fundația Arbor Day a dezvoltat Proiectul 2050 ca mijloc de schimbare a industriei de cafea. Ei se concentrază pe sprijinirea fiecărui jucător din lanțul de aprovizionare cu cafea pentru asumarea unor practici mai bune și pentru a diminua impactul producției de cafea asupra mediului.

Este timpul să ne confruntăm cu această problemă. ÎMPREUNĂ.

Vă invităm să vă alăturați eforturilor Proiectului 2050 investind în eforturile de reîmpădurire și susținând fermierii de cafea care se îndreaptă către o mai bună practică de producție. Arbor Day promovează practici durabile de gestionare a agriculturii, solicitând producătorilor să respecte Standardele de achiziție a cafelei. Aceste patru standarde sunt concepute pentru a facilita agricultura durabilă și practicile de procesare a cafelei:

Gestionarea copacilor contribuie la asigurarea unor obiective durabile de utilizare a terenurilor, care să permită producătorilor să planteze și să mențină copacii de pe terenurile lor în mod sustenabil.

Gestionarea apelor uzate contribuie la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității apei pentru cei care depind, de asemenea, de aceste resurse pentru uz casnic și pentru apă potabilă.

Îmbunătățirea sistemelor calității cafelei și a practicilor de producție post-recoltă ajută la obținerea unui randament și a unor prețuri mai mari la livrare, la reducerea pierderilor de produse, la defecte mai mici și la creșterea calităților aromelor în cafea.

Participarea activă la promovarea oportunităților educaționale care abordează principiile agro-forestiere și îmbunătățirea practicilor de procesare post-recoltare sunt esențiale pentru crearea unor medii mai sănătoase în cadrul comunităților producătoare de cafea.
De asemenea, Fundația Arbor Day oferă clienților, importatorilor, cafenelelor și altor cumpărători de cafea două modalități de a contribui la soluție:

Cumpărarea de cafea verde prin intermediul Proiectului 2050
Prin Proiectul 2050, producătorii s-au angajat să se întâlnească și să îmbunătățească în mod constant cele patru standarde de achiziție, un pas important în protejarea industriei. Fondurile generate prin vânzările de cafea vor fi reinvestite în proiectele de reîmpădurire, în planurile de tratare a apelor reziduale și în îmbunătățirea durabilă a procesării în cadrul comunităților de cafea interesate.

Reducerea amprentei de carbon a cafelei
Cea mai ușoară și mai accesibilă metodă pentru a vă proteja lanțul de furnizare a cafelei este să reduceți amprenta de carbon – compensând de două ori cantitatea de carbon produsă de inventarul voastru de cafea.
De la sămânță la ceașcă, o jumătate de kilogram de cafea prăjită produce în medie 11 kilograme de carbon. Prin compensarea a 22 de kilograme de carbon pentru fiecare kilogram de cafea din inventarul vostru, nu numai că neutralizați amprenta de carbon a cafelei, ci eliminați și amprenta de carbon produsă de alții.

Share Button