Edinburgh capitală U.E. a cafelei

Retailer-ul european Selecta a întocmit un European Coffee Index, care numește Edinburgh, din Regatul Unit drept capitală a cafelei europene.

Pentru a compila indexul, Selecta a analizat mai multe date, inclusiv prețul cafelei, calitatea cafenelelor, numărul de cafenele, câte au Wi-Fi, interesul de căutare pe Google a termenului „cafea”, precum și importurile de cafea proporționale produsului intern brut și populației.

Amsterdam, Olanda s-a clasat pe locul doi, Florența, Italia s-a clasat pe locul trei, Dublin, Irlanda pe locul patru, iar Antwerp, în Belgia s-a clasat pe locul cinci în această listă. Milano, un oraș denumit adesea capitala cafelei europene, a venit pe locul 17.

Analizând prețul cafelei în fiecare oraș, Selecta spune că Zurich, Elveția servește cea mai accesibilă cafea comparativ cu condițiile salariale locale. Grecia a fost ultima pentru accesibilitate, o singură cafea reprezentând 15% din salariul mediu zilnic în Thessaloniki. Utilizând Google Maps, Selecta a putut observa o medie aproximativă a recenziilor cafenelelor de specialitate din fiecare oraș. Cluj-Napoca și București, România remarcându-se în top.

Milano a ieșit pe ultimul loc.

Share Button