Factorii care influentează sănătatea pielii

În articolul de astăzi, surprinzător, nu îţi voi vorbi de creme şi produse de îngrijire a pielii, ci de cât de important este să ai o piele sănătoasă. Pielea este un organ, cel mai mare organ al corpului! Are ceva important în comun cu sistemul nervos: în viaţa embrionară, ambele s-au dezvoltat dintr-o structură comună numită ectoblast şi ambele elaborează substanţe şi neuromediatori care acţionează fie la nivelul receptorilor senzoriali cutanaţi, fie la nivelul creierului.

Din anii de experienţă în cosmetică şi cazuistică, am constatat că cei mai importanţi factori care influenţează sănătatea pielii sunt:

Apa – conţinutul de apă din derm, epiderm, în special din stratul cornos al pielii, influenţează funcţia de bariera a pielii între mediul exterior şi cel interior. Dacă vorbim strict din punct de vedere estetic, s-a constatat că persoanele care beau puţină apă sunt predispuse la riduri. Experţii spun că o cantitate optimă de apă este de 35ml/kg corp. Dacă bei cafea, atunci bea apă alcalină cu un PH mai mare de 8 şi cu o cantitate minimă de reziduuri.

Somnul – se pare că cel mai odihnitor somn este cel de la ora 22:00 sau chiar 21:30. Noi avem o glandă numită glanda pineală, supranumită şi „glanda tinereţii”. Ca această glandă să funcţioneze corect, este necesar să dormi la ora 22.00. La 45 de minute de somn normal, vei avea 15 minute de somn profund în care va funcţiona această glandă. Deci, până la 12 noaptea, ai şansa a două astfel de cicluri de regenerare. Vestea bună este că, datorită acţiunii acestei glande, nu doar pielea, ci întreg organismul este revitalizat. Cu alte cuvinte… somnul înseamnă sănătate!

Vitaminele şi antioxidanţii – încearcă să ai mereu în dieta ta alimente cu un conţinut ridicat de vitamina C şi antioxidanţi. Poţi căuta pe „google” care sunt acestea. Mă voi rezuma să spun doar că îţi poţi „îngheţa” vârsta dacă ai în alimentaţie acestea, dar şi că vei avea o stare de sănătate mult mai bună!

Stresul – este demonstrat ştiinţific că oamenii stresaţi au o piele care nu are un aspect sănătos. Stresul influenţează negativ activitatea tuturor organelor din corpul tău. Dacă bei cafea multă, atunci acordă atenţie tuturor aspectelor enumerate mai sus şi adaugă pe lista ta de cumpărături suplimente cu magneziu şi B6. Dacă îţi place masajul, este o idee foarte bună să îţi programezi săptămânal o şedinţă de masaj care contribuie semnificativ la reducerea stresului. În ziua masajului, evită să bei multă cafea, bea multă apă şi încearcă să dormi devreme.

Protecţia solară – s-au auzit atâtea despre protecţia solară, încât probabil deja te-ai săturat. Doar un lucru îţi spun: între ora 10:00 şi ora 16:00 nu te expune la soare deloc. Cremele cu factor de protecţie solară te protejează atât cât scrie în prospect, apoi trebuie reaplicate. Dacă îţi bei cafeaua în aer liber ai nevoie de protecţie solară? Da! Categoric.

Dacă iei în considerare cele scrise mai sus, am două veşti bune pentru tine: nu doar pielea va arăta mai bine, ci starea ta de sănătate se va îmbunătăţi!

Vrei să ştii mai multe despre acest subiect? Scrie-mi un mail la contact@mirelapaduraru.ro şi te voi ţine la curent despre când şi unde voi organiza următorul Seminar de consiliere estetică şi piele sănătoasă.

Cu drag,
Mirela Păduraru

Share Button