Give me Two Minutes!

IMG_3435

Istoria cafenelei de specialitate II’ a început în anul 2011, pe vremea când third wave-ul din România era abia în fașă, așa că a durat mai bine de cinci ani pentru ca Ionuț Cosmin Bîndilă să deschidă porțile din Constantin D. Aricescu 50A. Ceea ce urmează este o poveste de dragoste dintre un om și cafeaua single origin, Ionuț fiind un exemplu viu că hard work pays off, sau mai bine spus: după faptă și răsplată.
Având deja patru ani de experiență ca barman în orașul Cluj, odată ce s-a ivit ocazia de a pleca în Canada, Ionuț a îmbrățișat-o cu toată inima. Așa se face că primul său job în Toronto a fost ca barista la Dark Horse Espresso bar, experiență ce i-a deschis ochii asupra drumului pe care avea să-l urmeze în viață – acela de a fi barista în propria-i cafenea. Nu avea de unde să bănuiască, însă, că avea să petreacă încă cinci ani departe de casă până să-și îndeplinească visul. Canada a fost un eye opening experience. Lucrând ca barista la Dark Horse Espresso Bar, The Coffee Bandit și ca barman la restaurantul Terroni (câștigător

OpenTable Diners Choice Award 2015) în același timp, preț de un an, Ionuț a realizat că, dacă voia să progreseze în domeniul ales, trebuia să se dedice exclusiv acestei meserii. Așa se face că următorii trei ani i-a petrecut înapoi pe continentul european ca angajat la No fire no glory, Berlin, apoi în Islanda, Geysir, pentru ca mai apoi să ajungă unul din membrii familiei La Marzocco, din Barcelona. După mai mult de un deceniu în domeniul hospitality, începutul anului 2016 a fost momentul decisiv pentru protagonistul nostru, atunci când și-a luat inima în dinți și a revenit pe meleagurile natale cu gânduri mari și o determinare rar întâlnită. Așa s-a format duo-ul dinamic Ionuț Bîndilă și Păvăluță Ștefan (pandapanda.ro). Se pare că Perla Moldovei dă naștere unor adevărați coffee connaisseurs, dacă este să-l amintim cu ocazia aceasta și pe colegul de breaslă Tinel, a cărui poveste o puteți găsi într-unul din numerele anterioare ale prezenţei publicații. Ca să-l citez pe Ionuț, moldovenii au „inimi calde și voință de fier”.

Share Button