Glasgow coffee festival 2018

Festivalul de cafea din Glasgow 2018 a avut loc în perioada 19-20 mai în The Briggait. Al patrulea festival a reunit furnizori de specialitate din întreaga Scoție. La eveniment au participat 40 de expozanți și a fost organizată competiția Brewery Cup UK. Toate veniturile de la acest eveniment au mers la organizațiile non-profit World Coffee Research și Glasgow City Mission.

Spre deosebire de anii precedenți, prețul biletului de intrare din acest an a inclus o băutură gratuită, dar nu și o ceașcă de băut. În parteneriat cu sponsorul KeepCup, producătorul australian de căni reutilizabile pentru clienți individuali, Festivalul de cafea din Glasgow a interzis utilizarea ceștilor de unică folosință, care sunt în mod obișnuit căptușite cu polietilenă pentru a păstra lichidele fierbinți.

Organizatorii evenimentului au solicitat cumpărătorilor de bilete să-și aducă ceștile reutilizabile cu ei pentru a combate cele 30.000 de tone de deșeuri generate de distribuția cafelei în fiecare an în Marea Britanie, iar cei de la KeepCup au fost prezenți la festival pentru a împrumuta căni reutilizabile oricărui participant la eveniment.
„Ne propunem ca tot ce facem să trecem printr-un filtru etic și am simțit că era timpul ca Festivalul de cafea de la Glasgow să lucreze cu KeepCup pentru o schimbare”, a declarat fondatoarea DGCR, Lisa Lawson.

Share Button