Spuneți cititorilor noștri puțin despre dvs. și de ce ați ales cafeaua. Când și unde ați început cariera în această industrie?
Înainte de cafea am fost implicat în afacerile companiilor aeriene. În acel moment, locuiam în Hollywood, California. Un prieten de-al meu din Argentina deținea o cafenea numită „Tiago”. Eram un vizitator frecvent și beam o mulțime de cafea cu lapte și zahăr. În 2010 a fost punctul de cotitură când mi-am schimbat percepția despre ce este de fapt cafeaua și cum poate fi diferită de la o regiune la alta, de la un sol la altul, bazat pe poziția de origine specifică în centura tropicală.
Mi-a fost prezentată cafeaua din Etiopia, regiunea Yirgacheffe. Când am încercat-o , am crezut că am fost înșelat și cineva a adăugat niște fructe de pădure și a făcut un compot. Când l-am întrebat pe prietenul meu dacă a fost adăugat ceva la cafea, el a spus „absolut nimic”. „Acesta este gustul de cafea adevărată”, a spus el. De atunci totul s-a schimbat în mine.
Am început să beau cafea fără lapte și zahăr, încercând să înțeleg complexitatea ce înconjura ceașca magică pe care o ignoram înainte. Mă răsfățam în lumea cafelei, am început să citesc foarte multe despre cafeaua de specialitate, varietăți de cafea, de unde vine, cum altitudinea ar putea schimba modul în care percepem și gustăm cafeaua, iar acest lucru nu doar se întamplă, ci implică toate lanțurile de la fermă până la mâna unui barista pentru a-ți face cafeaua magică.
Please tell our readers a little bit about yourself and why you chose Coffee. When and where did you start your career in the industry?
Before coffee I was involved in airlines business. At that time, I lived in Hollywood, California. A friend of mine from Argentina owned coffee shop called “Tiago”. I was a frequent visitor and I drunk a lot of coffee at that time with milk and sugar. It was 2010 when the turn point changed my perception about what coffee is and how coffee can be different from one region to another, from one soil to another based on position of specified origin in tropical belt.
I was introduced to coffee from Ethiopia, Yirgacheffe region. When I tried that coffee, I thought I was tricked and someone added some berries to it and created some sort of compote. When I asked my friend if something was added to the coffee he said, “absolutely not”. This is how real coffee tastes like, he said. Since then everything changed in me.
I started drinking coffee without milk and sugar, trying to understand all the complexity surrounded by the magical cup I kind of ignored before. I indulged myself into the world of coffee, I started to read a lot about specialty coffee, varietals of coffee, where coffee comes from, how particular elevation could change the way we perceive and taste coffee, and that good coffee does not just happen and involves all the chains from farm to the hand of barista to make your coffee magical.