Lavazza trece la ecologic…

Lavazza va înlocui în Marea Britanie întreaga gamă de capsule de cafea cu unele ecologice.

Milano – Lavazza și-a anunțat planul de a înlocui întreaga gamă de capsule de cafea din Marea Britanie cu noile capsule ecologice. Hotărârea este prima de acest gen, mai ales din partea unui important producător, fiind cu siguranță o veste bună pentru ecologiști, ținând cont că aproximativ 20 de milioane de capsule de unică folosință ajung în depozitele de deșeuri în fiecare an și că acestea necesită o perioadă de cel puțin 500 de ani pentru a se descompune.

David Rogers, directorul general al companiei Lavazza din Marea Britanie, a declarat că sustenabilitatea este pe deplin integrată în strategia de afaceri a grupului Lavazza.

Lavazza a dezvoltat un nou material pe bază de biopolimeri din care sunt făcute noile capsule numite Eco Caps, proiectate a se composta, împreună cu deșeurile organice, în aproximativ 6 luni. Întrucât nu toată lumea are posibilitatea de a face compost acasă, compania s-a alăturat lui Terracycle unde clienții pot recicla capsulele utilizate.

Capsulele de cafea sunt din ce în ce mai răspândite, constituind o proporție din ce în ce mai mare din cele 95 milioane de cești de cafea consumate în Marea Britanie în fiecare zi. La nivel mondial se folosesc aproximativ 20 de miliarde de capsule de unică folosință pe an.

Share Button