4 feluri de a recicla zațul de cafea

FACEȚI FERTILIZATOR
Cafeaua te trezește dimineața și poate face la fel și pentru plantele tale. Zațul de cafea continuă să conțină tone de substanțe nutritive benefice solului. Pentru a utiliza resturile de cafea ca îngrășământ, păstrați câteva de la cafeaua de dimineață sau cereți niște pucuri de la cafeneaua locală și adăugați-l în pământul plantelor dvs.

COMPOST DE CAFEA
Adăugați resturile de cafea în grămada de îngrășământ. Filtrele de cafea folosite pot fi și ele folosite. Dacă amestecați îngrășământul în mod regulat, veți adăuga azot, ceea ce este important pentru o creștere de succes a plantelor. De fapt, fără azot, plantele nu pot crea proteinele și aminoacizii necesari pentru a dezvoltarea propriilor celule.

GĂTIȚI CREATIV
Cafeaua este un stimulent alimentar excelent. Resturile de cafea pot adăuga un plus de aromă cărnurilor roșii marinate și ajută, de asemenea în frăgezirea acestora. Restul de cafea poate adăuga o notă de complexitate mâncărurilor din vită sau miel și merge excelent atunci când este folosit în deserturi precum tortul cu ciocolată sau biscotti.

ELIMINARE MIROS NEPLĂCUT
Data viitoare când deschideți frigiderul sau congelatorul și observați un miros dezagreabil, umpleți câteva boluri mici cu resturile de cafea folosite sau boabe proaspăt măcinate și așezați-le în zona dorită. Orice mirosuri rele vor fi absorbite peste noapte.
Aceeași metodă poate fi folosită și în alte locuri, cum ar fi dulapurile de bucătărie sau mașina de spălat rufe. Funcționează la fel de bine și în cazul mâinilor. Frecați zațul de cafea asemeni unui săpun, mai ales după ce ați curățat alimente înțepătoare, ca de exemplu usturoiul sau peștele.

Share Button