LEGUME într-un Latte

În Melbourne, urmând tendința de a adăuga prafuri în băuturile latte precum turmericul sau matcha pentru a îmbunătăți beneficiile pentru sănătate, o cafenea din Australia a experimentat recent un broccoli latte.

Testul broccoli latte (sau „broccolatte”) probabil a fost mai mult o mişcare de marketing pentru ingredientul pulbere decât o inițiativă reală de dezvoltare a meniului, iar un client al Melbourne’s Commonfolks Coffee a declarat pentru Nine News că băutura avea gust de terci verde lăptos. Un alt client, o altă viziune: „legume suplimentare în cafeaua mea, nu mă pot plânge”.
Pulberea în sine reprezintă o inovație remarcabilă a CSIRO, agenția federală de cercetare științifică a Australiei, împreună cu organizația non-profit Hort Innovation, în care bucăţile de broccoli care altfel nu ar fi ajuns pe piață din cauza formei imperfecte sunt salvate și transformate într-o un fel de super-pulbere alimentară.

Potrivit CSIRO, fiecare două linguri de pulbere reprezintă o porție completă de broccoli din punct de vedere nutritiv. „Pulberea este o opțiune pentru fermierii care doresc să producă ingrediente vegetale cu valoare adăugată pentru piețele funcționale de alimente”, a declarat Mary Ann Augustin, CSIRO, într-un anunț al studiului din cafeneaua din Melbourne. „Pulberea de broccoli a fost deja utilizată pentru producerea de gustări extrudate cu conținut ridicat de legume”. În ceea ce privește băutura latte, considerați-o o lecție despre ceea ce se întâmplă atunci când nu vă mâncați legumele așa cum ar trebui să faceți.

Sursă: dailycoffeenews; Foto: Instagram@tendailyau

Share Button