Arabusta

este cel mai bun din ambele lumi?

Mulți iubitori de cafea din întreaga lume se bazează pe Coasta de Fildeș pentru boabe delicios de bogate.
Din păcate, cei care produc într-o țară din vestul Africii nu împărtășesc același entuziasm.
Terenul plat al țării îl face locația perfectă pentru a crește boabele Robusta și astfel se exportă anual cantități mari pentru producția de cafea instant.
Deși consumatorii se bucură de conținutul ridicat de cafeină pe care Robusta îl oferă în cafeaua instant, localnicii se plâng de gustul aspru și amar.
Apoi s-a născut bobul Arabusta.
În contrast cu boabele Robusta, Arabusta este cultivată în regiunea muntoasă Man și combină aromele florale plăcute cu un conținut ridicat de cafeină.
Felix Houphouet-Boigny, primul președinte al Coastei de Fildeș, a solicitat combinația de cafea în anii 1960. El a favorizat acest amestec pentru caracteristicile sale mai dulci și mai blânde, ceea ce a dus la obținerea titlului de „Cafea Prezidențială”.
Deci, de ce nu este acesta deja un fenomen la nivel mondial pentru cei care doresc o băutură delicioasă, bogată în cafeină? Ei bine, iată de ce … Agricultorii sunt reticenți în introducerea acestei varietăți unice, deoarece noile plante de cafea au nevoie de cel puțin 2 ani de la plantare pentru a produce boabe.

Poate fi o investiție pe termen lung, dar agricultorii Arabusta spun că timpul de așteptare merită datorită longevității plantei, deoarece aceasta poate dura multe generații viitoare.
Acest tip nou și interesant de cafea se vinde de trei sau patru ori mai scump decât prețul cafelei Robusta, dar acest lucru se datorează procesului îndelungat pe care boabele de cafea trebuie să-l îndure, inclusiv măcinarea și uscare manuală.
Andre Braud-Mensah, antreprenor agricol, introduce tehnologia japoneză în Coasta de Fildeș pentru a crea o instalație de prăjire de înaltă tehnologie care accelerează procesul, permițând fermierilor să producă în cantitate mult mai mare.
La această plantă futuristică, accentul se pune pe prăjirea unor cantități foarte mici într-un mediu controlat și experimentarea cu arome precum ghimbir și piper.
Poate că vom începe să vedem că rafturile
supermarketurilor locale vor umple cu pungi de Arabusta. Ai fi nerăbdător să încerci acest tip nou de cafea?

Sursă: www.adamsandrussell.co.uk

Share Button