Nestlé cere susținere…

pentru o abordare integrată către un sistem alimentar mai sănătos și durabil.

Cercetările arată că consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți, preferând din ce în ce mai mult produsele mai sănătoase, mai gustoase și funcționale, care sunt produse într-o manieră responsabilă și durabilă.
Această schimbare a consumatorilor se adaugă unei provocări mai largi pentru producători pentru a ajuta la dezvoltarea unui sistem alimentar durabil și sănătos.

Dr. Karen Cooper, care conduce echipa de sustenabilitate a cercetării Nestlé cu sediul în Elveția, a împărtășit de ce avem nevoie de o schimbare transformațională în sistemul nostru alimentar în timpul adresării sale la Congresul SAAFoST 2019, care are loc la Birchwood Hotel and Conference Center, Johannesburg, între 1 și 4 septembrie 2019.
„Provocarea către realizarea unui sistem alimentar durabil și sănătos necesită eforturi colective. Producția globală de alimente este singurul cel mai mare motor al degradării mediului și al transgresiunii frontierelor planetare; ceea ce, în schimb, îl face să fie cea mai bună pârghie pentru schimbări transformative.
Pornind de la modul în care produsele alimentare sunt cultivate și până la modul în care sunt consumate sau irosite, există multe domenii în care industria poate acționa.„ Ea a subliniat în mod special angajamentul pe care Nestlé și l-a asumat în 2016 pentru a aborda problemele de securitate alimentară și nutrițională din comunitățile rurale de unde sunt furnizate ingrediente; descrie soluții inovatoare care sunt conduse de către familii de fermieri din Kenya, Mexic și Filipine. Scopul Nestlé este de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Impactăm persoane și familii, oferind alegeri gustoase, mai sănătoase și împărtășind cunoștințe nutriționale. De asemenea, contribuim la dezvoltarea comunităților înfloritoare, rezistente și acționăm pentru a proteja mediul pentru generațiile viitoare.
Ea a încheiat provocând industria mai largă să examineze lanțurile lor de aprovizionare, să măsoare problemele și să lucreze împreună cu comunitățile lor rurale pentru a dezvolta intervenții care să corespundă nevoilor familiilor agricole pe care se bazează. „Parteneriatele sunt esențiale pentru a merge mai departe la nivel local și colaborări mai largi în întreaga industrie pot ajuta să abordăm probleme de securitate a nutriției familiale a fermierilor la un nivel sistematic.”

Johannesburg, AFRICA DE SUD 4 septembrie 2019.
Info – Congresul SAAFoST 2019: saafost2019.org.za
Sursă: nestle-esar.com
Foto: Inma Lesielle, unsplash.com
Share Button