Primele cireșe de cafea din Proiectul IMLVT

 

Primele cireșe de cafea au fost recoltate în Huehuetenango, Guatemala. Când a fost creată World Research Cafe (WCR) în 2012, una dintre primele inițiative pe care le-a lansat organizația a fost Internaţional Multilocation Variety Trial (IMLVT).

 

IMLVT este cel mai mare program de testare a evoluţiei semințelor: 31 de varietăți de cafea Arabica au fost duse în 23 de țări din întreaga lume pentru testare și evaluare riguroasă spre a observa cum performează diferitele soiuri în medii diverse.Partenerii locali ai WCR din fiecare țară ţin soiurile sub observaţie și raportează datele obţinute.
Fiecare țară participantă a plantat aceleași 31 de soiuri în IMLVT; cele mai multe au fost plantate în 2015 și 2016, iar acum acestea încep să producă primele lor recolte. La începutul acestei luni, la aproximativ trei ani după ce au fost plantate, cireșele au fost recoltate de pe un sit IMLVT din Huehuetenango, Guatemala.
Un soi hibrid F1, cunoscut ca EC15, este unul dintre cele 31 de soiuri testate în rețeaua IMLVT. EC 15 a fost cea mai productivă varietate din acest loc de studiu – 30 de arbori au produs circa 65 kg de cireșe de cafea.

La fiecare locație, soiurile sunt plantate în trei blocuri randomizate (fiecare bloc conține un rând de 10 arbori), permițând cercetătorilor să efectueze analize statistice privind creșterea plantelor, recoltarea și calitatea acestora.
IMLVT se numără printre cele mai ambițioase studii de cercetare realizate vreodată în domeniul cafelei, reunind parteneri din 23 de țări diferite, cu aderarea de noi țări în fiecare an. Niciun program în industria cafelei nu a atins acest nivel de coordonare între țările producătoare; fiecare țară participantă la IMLVT execută procesul în colaborare cu WCR, alocând cercetători care să instaleze, să monitorizeze și să întrețină parcelele de cercetare. Procesele sunt gestionate în colaborare cu parteneri de cercetare – de obicei institutele naționale de cercetare a cafelelor, dar şi partenerii din sectorul privat.

Sursă: www.comunicaffe.com
Share Button