Programul pentru sustenabilitatea cafelei

Programul de sustenabilitate al cafelei este conceput pentru toate persoanele din cadrul lanțului de aprovizionare de-a lungul cafelei, bazându-se pe principiul conform căruia durabilitatea trebuie să fie cuprinsă de toți actorii din lanțul aprovizionării cu cafea dacă dorim ca industria de cafea de specialitate să supraviețuiască și să prospere. Cum așteptările pentru o mai mare transparență și responsabilitate corporativă au început să crească în industrie, companiile cresc și ele dimensiunea durabilității echipelor căutând lideri cunoscuți și cu experiență pentru a-și croi drum înainte.

„Programul SCA de sustenabilitate al cafelei va ajuta elevii să devină mai competitivi în liniile de lucru existente, având în vedere faptul că din ce în ce mai multe companii, angajatori și organizații doresc o mai mare integrare a durabilității în modelele lor de afaceri existente.”
-Nora Burkey, fondator și director executiv, The Chain Collective, Programul de sustenabilitate al cafelei

Programul SCA de sustenabilitate al cafelei este conceput pentru a pregăti elevii să devină competitivi la locul de muncă în cadrul acestui câmp aflat în continuă creștere. „SCA a văzut o nevoie pentru acest curriculum din mai multe motive – creșterea durabilității, creșterea mai rapidă a companiilor (inclusiv, dar fără a se limita la companiile de cafea) cu mandatul sustenabilității, interesul tinerilor de a lucra pentru companii cu valori care se potrivesc cu ale lor – și, de asemenea, din cauza amenințărilor la adresa producției de cafea de specialitate și cu care, prin extensie, întreaga industrie se confruntă. Multe dintre aceste amenințări s-au dezvoltat de-a lungul generațiilor trecute, însă necesită acțiunea acestei generații pentru ca industria să aibă un viitor viabil.

Pe măsură ce cafeaua de specialitate a dispărut din mainstream, la fel și problemele sale cele mai spinoase, iar datorită articolelor din presă care pun în discuție în mod regulat valoarea pe care fermierii o obțin din produsul pe care îl cultivă, etichetele folosite pentru a comunica sustenabilitatea pentru consumatori și dacă vom avea sau nu o cafea valorificată corect în următorii 30 de ani, mi se pare o așteptare rezonabilă că oricine are o meserie în cafea are nevoie de cunoștințe de lucru despre aceste probleme. “ -Kim Elena Ionescu, directorul sustenabilității SCA.

Trei niveluri
Cursul la nivelul Începător este acum gata, cu Intermediar și Profesional în desfășurare.

• Începător – Primul curs al programului acoperă probleme majore de durabilitate cu care se confruntă cafeaua în industria de astăzi și oferă cunoștințe de bază despre ce înseamnă termenul „durabilitate”, cum este conectat la dinamica puterii, evenimente și practici curente și istorice, precum și o varietate de proiecte de cafea.

• Intermediar – Cursul intermediar îi învață pe cursanți despre provocările durabilității globale și îi pregătește să înceapă a se gândi analitic asupra impactului pe care ar dori să-l producă în acest sector.

• Profesional – Cursul la nivel profesional oferă o experiență intensă și practică unde elevii vor învăța cum să proiecteze, realizeze și evalueze propriul proiect de sustenabilitate în conformitate cu personalitatea lor, precum și obiective și capacități organizaționale sau de afaceri.

Share Button