Project Origin

Licitația Proiectului de origine „Best of Honduras: Late Harvest” din anul 2018 a început oficial, odată cu venirea judecătorilor internaționali în Honduras.

Printre cei care participă la licitație se numără judecători și profesioniști ai cafelei din Coreea, Japonia, România, Australia, El Salvador și Statele Unite ale Americii.

În zilele ce urmează, judecătorii vor degusta, discuta și puncta peste 35 de cafele din Honduras, care au trecut deja printr-un proces de screening de către juriul național luna trecută. După ce aceste cafele au fost degustate și notate, scorurile sunt mediate și se produce un „Top 20” cu finaliști. Aceste cafele vor fi apoi lansate într-o licitație online live, prin intermediul Cropster Hub.

Licitația eveniment se desfășoară în colaborare cu IHCAFE, Finca La Huerta, San Vincente și Cafe Raga. Miguel Candel este un barista de la Four Monkeys Coffee Roasters, în El Salvador. Participant și shadow judge al evenimentului „Cel mai bun din El Salvador” 2017, Miguel spune că este încântat să ia parte la un alt program de licitație într-o țară diferită.

„Am decis să merg la licitația [din] 2017, pentru că am simțit un angajament ca Salvadorean de a ajuta în selectarea celei mai bune cafele a țării mele și de a contribui la comerțul direct pentru micii producători”, a declarat acesta.
„… Sunt destul de familiar în identificarea varietăților obișnuite de cafea a țării mele, dar a trebuit să ies din zona mea de confort și să experimentez și să degust cafele într-o altă țară producătoare.” Miguel spune că evenimentele precum licitația Late Harvest ajută producătorii mai mici și îi pun în legătură cu cumpărători.

„Evenimentele precum această licitație sunt esențiale, deoarece oferă posibilitatea micilor producători de a-și prezenta cafeaua și de a obține un preț corect pentru eforturile lor”, a continuat acesta.
“Rezultatul este reducerea diferențelor dintre jucătorii cei mai mici și cei mai mari.”

Succesul licitațiilor din 2016 și 2017 a putut vedea producătorii câștigând de până la zece ori prețul mediu per liră pe care l-ar fi primit în mod normal pentru cafele.

Licitația va fi în direct la ora 8 locală CST (-1) CST (-1) sâmbătă, 28 iulie, echivalentă orei 12 AEST în dimineața zilei de duminică 29 iulie.

Share Button