World of Coffee Berlin 2019

Peste optzeci de concurenți își vor arăta abilitățile în patru competiții diferite, bazate pe competențe, la Campionatele Mondiale de Cafea din Berlin, în perioada 6-8 iunie, găzduite la spectacolul World of Coffee Berlin. Berlinul va fi plin de profesioniști și fani ai cafelei, în condițiile în care Campionatul Mondial de Latte Art, Campionatul Mondial de Coffee in Good Spirits, Campionatul Mondial de Cup Tasters și Cezve / Ibrik vin în centrul Messe Expo din partea de vest a orașului.

La Campionatul Mondial de Latte Art, concurenții se vor concentra pe expresia artistică în băuturile cu lapte – începând prin producerea unui singur model de latte creativ la Art Bar, înainte de a trece pe scena principală pentru a crea două versiuni identice și două laturi de designer identice. Scorurile din ambele etape sunt combinate pentru a dezvălui primii 12 semifinaliști, care vor crea două seturi de modele diferite de tip free-pour latte și un set de free-pour macchiato. Primii șase concurenți se vor califica pentru runda finală, unde vor alcătui două seturi a modelelor de free-pour latte și un set de designer latte.

Împărțind scena de la Berlin, Campionatul Mondial de Coffee in Good Spirits promovează inovația în rețetele de băuturi care combină cafeaua și alcoolul. Runda preliminară este împărțită într-o etapă în care concurenții produc două băuturi calde identice și două băuturi reci identice, și runda Spirit Bar. Cei șase concurenți cu cele mai mari scoruri preliminare ale rundei vor concura în runda finală, unde concurenții produc două cafele irlandeze și două băuturi pe bază de cafea și alcool.

Campionatul Mondial de Cup Tasters premiază degustătorii profesioniști de cafea care demonstrează viteză, pricepere și acuratețe în distingerea diferențelor de gust la cafele de specialitate. Cafenele lumii au multe caracteristici gustative distincte, iar în acest format de competiție obiectivul este ca degustătorul să facă discriminări între diferitele cafele. Trei căni sunt așezate într-un triunghi, 2 căni fiind cafele identice și o cană fiind o cafea diferită. Folosind abilități de miros, gust, atenție și experiență, degustătorul va identifica cât mai repede cana diferită din triunghi. Un total de 8 triunghiuri sunt plasate în fiecare rundă. Primii 8 concurenți cu cele mai multe răspunsuri corecte și cel mai rapid timp trec la următoarea rundă, în semifinale. Apoi, primii 4 vor concura din nou în runda de finale pentru a determina următorul campion al Cupei Mondiale.

Campionatul Cezve / Ibrik sărbătorește istoria cafelei la ibric, precum și abilitățile și înțelegerea necesară pentru pregătirea și prezentarea fiecărei căni.
Concurenții sunt încurajați să-și pună propria amprentă asupra spectacolului lor. Folosind nisip sau gaz, concurenții vor avea la dispoziție 15 minute în prima etapă și finale pentru a pregăti un cezve / ibrik simplu și un cezve / ibrik – semnătură care să completeze calitatea cafelei preparate.

Dacă aveți nevoie de o pauză rapidă de la competiții, puteți proba diferite cafele internaționale la Espresso Bar sau o varietate de metode de cafea preparată la Brew Bar, titlu sponsorizat de Marco.

După un weekend incendiar la Messe Convention Center, campionii de anul acesta sunt după cum urmează:

Latte Art:
1. Manuela Fensore Barlady Café Academy, Italia 449
2. Hao-Yuan Chen, Independent, Taiwan 416
3. Liu Guo Qiang, Sanshierli Academy, China 413.5
4. Oneway Dash, Oneway, South Korea 404
5. Hiroki Ito, Sarutahiko Coffee, Japan 397.5
6. Peter Chan, Coco Espresso, Hong Kong 392

Coffee in Good Spirits:
1. Dan Fellows Origin Coffee, Anglia 355
20. Tim Lam Wing Fat, Cupping Room Coffee Roasters, Hong Kong 339.5
3. Agnieszka Rojewska, Independent, Poland 318
4. Manos Mamakis, The Underdog Roasters, Greece, 277
5. Nicole Battefeld, Röststätte, Germany 274
6. Arnon Thitiprasert, Ristr8to, Thailand 256.5

Cezve/ Ibrik:
1. Sergey Blinnikov, Rusia
2. Tetiana Tarykina, Ukraine
3. Sinan Muslu, Germany
4. Filip Valentin, Romania
5. Dimitris Karampas, Greece
6. Koray Erdogdu, Turkey

Cup Tasters:
1. Daniel Horbat, Irlanda
2. Dajo Aertssen, France
3. Josh Clarke, UK
4. Dulce Barrera, Guatemala

Share Button