Roots

una1

Orașul-cult și destinația noastră favorită luna aceasta, Cluj a văzut o creștere fulgerătoare în interesul oamenilor față de cafeaua de specialitate. Astfel se explică de ce luna ianuarie 2016 a fost momentul propice pentru ca ROOTS, Urban Tastery să-și facă simțită prezența în scena locală.
Niciunul din cei șaizeci de metri pătrați de pe Bulevardul Eroilor 4 nu a fost lăsat la voia întâmplării. Bogdan Gheorghiu s-a folosit cu prisosință de cunoștințele dobândite în domeniul de hospitality și a pus bazele unei cafenele ce, sperăm noi, va deveni în curând o oprire obligatorie pe harta cafegiilor nomazi de pretutindeni.
Pereții sunt decorați cu schițe reprezentând bucăți de espressor sau accesorii de brew, ca de exemplu Chemex sau Aeropress, astfel poți savura o cafea cât se poate de educativă.
Bogdan a recunoscut că Roots s-a născut din pură pasiune: „nu e un business, e un hobby”; și ca orice lucru făcut din pasiune, cafeneaua din centrul orașului promite.
Cafeaua pe care o poți găsi aici vine de la prăjitoria autohtonă Origo. Noi ne-am delectat cu un V60 Ethiopia Hunkute, însă chiar dacă alegi Aeropress, Chemex sau Syphon, prețul e același – 11 Ron. Pentru că vara se pare că a venit deja, poți încerca un Cold Brew Lemonade (14 Ron) pe una din cele două băncuțe din fața cafenelei.

Ce necesită menționat este faptul că ROOTS, Urban Tastery, alături de un număr restrâns de cafenele din România, folosește espressorul Victoria Arduino ce filtrează apa prin osmoză inversă. Grinderul ales este un Mahlköning puternic.
Nu contează dacă ești fan espresso sau filtru, îți poți savura cafeaua în cești colorate, marca ACME, zilnic între 7.30-23.30, mai puțin în weekend când ora de deschidere se mută la 9. Îți sugerăm să nu pleci, totuși, fără să încerci un ceai berlinez, Companion Tea, preferabil unul verde Sakura, Shizuoke Japan. Pentru doritori, ceaiul poate fi achiziționat din shop-ul Roots, pentru 75 Ron (40 gr).
Pe lângă băuturile non-alcoolice (Fentimans, Curiosity Cola, Fever Tree etc.), wine bar-ul de aici oferă clienților săi optzeci de tipuri de vin, ca de exemplu Issa (crama La Salina) sau vinul Close des Colombes.
Pentru un fan al dulciurilor (ca mine) produsele lor de patiserie au fost o încântare. Cea mai bună alegere este, de departe, un pastel de nata (celebrele mini prăjiturele portugheze), dar recomand să i se dea o șansă și unei banana bread sau unui carrot cake. Există și variantele mai consistente sub forma sendvişurilor (14 Ron) sau a quiche-urilor (9 Ron). Cafenea/shop/wine bar, Roots este alegerea cea mai bună indiferent de preferințe.

Articol de Ronița Dragomir

Share Button