UK Coffee Week

O sărbătoare națională a cafelei care strânge fonduri pentru comunitățile cultivatoare de cafea. UK Coffee Week este o sărbătoare națională a cafelei care unește industria și clienții săi cu scopul de a strânge fonduri pentru comunitățile care ne cultivă cafeaua.

100% din donațiile primite la UK Coffee Week vor merge la Project Waterfall, o inițiativă dedicată introducerii unor instalații de apă curată în comunitățile cultivatoare.

De ce apa?
Apa este intrinsec legată de crearea unei căni perfecte de cafea. Este nevoie de 140 de litri de apă pentru o singură cană de cafea de la creare până la ceașca finală, așadar apa este parte integrantă a creării unei cești perfecte de cafea.
Apa este, de asemenea, parte integrantă din viața fermierilor care cultivă cafeaua. 663 de milioane de oameni din întreaga lume nu au acces la apă sigură și curată.
Accesul la apă curată poate rupe ciclul sărăciei.

Apa curată nu numai că îmbunătățește sănătatea și bunăstarea comunităților care se confruntă cu criza globală a apei; înseamnă, de asemenea, un acces excelent la educație, venituri și în cele din urmă o viață mai bună.

Implică-te
E ușor să participi la UK Coffee Week. Fiecare magazin participant poate contribui în multe moduri diferite; de la donarea a 5p de la fiecare cafea vândută în timpul săptămânii, la găzduirea unui atelier de creație în magazin, există posibilități nelimitate pentru strângerea de fonduri.
Proiectul Waterfall va începe o nouă etapă ce se va desfășura timp de 4 ani începând cu această vară pentru a aduce apa potabilă la 7 000 de locuitori din districtul Jabi Tehnan din Etiopia în parteneriat cu WaterAid.
Etiopia este considerată căminul biologic și cultural al cafelei. Doar producția cafelei asigură un venit pentru peste 15 milioane de oameni din întreaga țară.

Etiopia este, de asemenea, una dintre țările care se confruntă cel mai mult cu criza apei. Doar 39% din populație are acces la apă sigură de bază și doar 7% au acces la salubritate. Jabi Tehnan este un cartier rural, districul cultivator de cafea care are cea mai slabă acoperire de apă curată și salubritate.
Proiectul Waterfall va lucra cu WaterAid și împreună cu comunitatea și partenerii locali pentru a pune în aplicare facilități durabile de apă și de igienă, precum și pentru a aborda practicile de igienă pentru a limita răspândirea bolilor transmise prin apă.

Share Button