Sfaturi pentru imaginea de vacanţă

Pentru acei care-şi doresc un ten proaspăt şi odihnit atunci când se întorc la muncă, există câteva soluţii şi trucuri pentru a profita de beneficiile vacanţei.


Foloseşte zilnic pentru curăţarea tenului produse hidratante
Pentru domni un gel de curăţare a tenului, îmbogăţit cu apă termală este suficient. Doamnele se pot răsfăţa cu o demachiere spa a feţei, gâtului şi decolteului, zilnic, cu un lapte demachiant ultra hidratant, cu o textură foarte fină. Cele mai bune rezultate se obţin umezind uşor faţa şi apoi masând cu mişcări uşoare, circulare, în sens ascendent. Recomand înlăturarea demachiantului doar cu dischete de bumbac 100%, uşor umezite. Uscaţi cu un şerveţel de hârtie şi apoi tonifiaţi.

Îngrijeşte zona specială a ochilor cu produse testate oftalmologic
Şi domnii şi doamnele pot folosi cu încredere creme special concepute pentru zona sensibilă a ochilor, testate oftalmologic, pentru prevenirea unor potenţiale probleme oculare în perioada vacanţei. Caracteristicile produsului trebuie să se bazeze pe: hidratare, filtru solar, ingrediente naturale, lipsa parabenilor şi o textură lejeră. Pentru prevenirea ridurilor, dar şi pentru sănătatea oculară, ochelarii de soare cu filtre uv recomandaţi de medicul oftalmolog sunt ideali. Folosirea unor phytocapsule ce au în ele înglobat un ser fără parabeni, cu extracte de plante benefice pielii din jurul ochilor, aduce un plus de îngrijire zonei. Şi să ne amintim de cel mai simplu truc de îngrijire, vechi de pe vremea bunicii: două felii reci de castravete bio aplicate pe pleoape 20min, hidratează şi relaxează zona ochilor.

Foloseşte cremele adecvate
Dacă vacanţa ta este la mare şi ai un ten mixt, gras sau cu tendinţă acneică, o cremă de matifiere sau antiimperfectiuni nu te ajută. Încearcă un gommage uşor săptămânal, iar pentru îngrijirea zilnică foloseşte geluri sau emulsii de hidratare, cu efect de normalizare a sebumului şi porilor. Cât priveşte protecţia solară, optează pentru textura gel sau emulsie, în locul celei cremă.
Dacă ai un ten deshidratat sau alipic, încearcă varianta bio a masajului facial cu ulei de argan organic, ulei de sâmburi de struguri presat la rece, ulei de avocado, ulei de susan. Răsfaţă-te seara cu aceste masaje, iar peste zi, sub crema de protecţie aplică fără rezerve un ser hidratant. Evită să foloseşti ziua, când te expui la soare, produse care conţin: vitamina A, vitamina E, alfahidroxiacizi, acid kojic (au acţiune fotosensibilizantă).

Relaxează-te cât poţi de des cu masaje corporale şi măşti faciale de hidratare
Chiar dacă măştile ţi le poţi prepara şi acasă, parcă e mai plăcut să ştii că cineva se ocupă de răsfăţul tău. Eliminarea tensiunilor din corp, relaxarea musculaturii fac minuni când vine vorba de un aspect proaspăt şi odihnit al tenului.
Încearcă măşti faciale de hidratare, măşti thalasso, masajul de relaxare. Evită tratamentele faciale cu retinol, vitamina C, de depigmentare, microdermoabraziunea şi peeling-urile chimice dacă te expui la soare, indiferent câte promoţii găseşti. Când revii din concediu, în seara dinaintea întoarcerii la birou, răsfaţă-te cu un masaj cu miere de 20-30 minute pe care îl poţi efectua fără grijă la tine acasă. După ce clăteşti mierea, pulverizează apă termală şi vei avea o piele fină ca de bebeluş.

Vrei o schimbare progresivă de imagine?… În timpul vacanţei o poţi face!
La întoarcerea la birou toată lumea va presupune că noul tău look e datorat lipsei stresului şi relaxării din vacanţă. Printre trucurile care ajută extraordinar la îmbunătăţirea imaginii pot fi:
– Designul sprâncenelor la un specialist şi consilierea privind întreţinerea lor.
– Albirea danturii sau pur şi simplu un periaj profesional la medicul stomatolog

O schimbare progresivă de imagine reuşită, este atunci când ceilalţi observă că arăţi mai bine, dar nu pot spune concret în ce constă schimbările. Reuşita îmbunătăţirii imaginii depinde de consilierea estetică adecvată, specialiştii care se ocupă de tine, simţul măsurii, evitarea exceselor (prea mult botox, prea mult acid hialuronic, prea multe operaţii, prea mult machiaj, dinţi prea albi).

Dacă ai întrebări pe teme de consiliere estetică
şi îmbunătăţirea imaginii, scrie-mi cu toată încrederea la
contact@mirelapaduraru.ro sau pe pagina de Facebook: Training by Mirela Păduraru. Voi fi bucuroasă să te ajut 🙂
Share Button