Wilford Lamastus şi ferma Elida

Cu o reputaţie ca cea a fermei Elida şi a proprietarului ei, Wilford Lamastus, este imposibil să rămână pe raft cafeaua. Aceasta este rezervată de către prăjitori în avans, la începutul sezonului de cules.

poz1

Familia Lamastus este descrisă de cei ce au cunoscut-o ca fiind o combinație perfectă de ambiţie şi viziune. Wilford reprezintă a treia generaţie de producători şi se recomandă ca fiind fermier înnăscut. Îşi aminteşte cu plăcere de copilăria în care se juca pe plantaţia de cafea cu cei patru fraţi ai săi. Cafeaua i-a fost şi îi este chemare, iar păstrând tradiţia, fiul său învaţă acum despre afacerea familiei, urmând să devină şi el un producător de cafea. Ce diferenţiază afacerea familiei Lamastus de altele este viziunea de nişă pe care o au asupra cafelei high-end specialty. După cum spunea Wilford într-un interviu, „industria de cafea super-specialty
este dinamică, provocatoare, competitivă, iar întotdeauna intră pe piaţă jucători noi împreună cu fermele lor de cafea ce îşi doresc să aducă un plus de calitate”. Aşadar, în fiecare an, Lamastus caută să progreseze pentru a rămâne la conducere şi investește mult în cercetarea tehnicilor de procesare, mai ales în ceea ce priveşte metodele de uscare. Cum industria de cafea din Panama nu subvenţionează un program de cercetare aşa cum se întâmplă în alte ţări, familia Lamastus împreună cu vecinii şi colegii săi, toţi membri ai SCAP (Specialty Coffee Association of Panama) căută să se întâlnească pe cât de des posibil pentru a dezbate metode şi noi proiecte.
Share Button