2 utilizări minunate ale cafelei pentru înfrumusețare

Începerea zilei cu o ceașcă de cafea fierbinte este unul dintre ritualurile noastre preferate. Dar dacă ne limităm doar să bem acea ceașcă, vom pierde unele din cele mai mari beneficii ale cafelei. Scrubul de cafea, măștile de față și săpunurile sunt ușor de făcut și o modalitate excelentă de a utiliza zațul cafelei.

Ulei de cocos + Zaț de cafea = Combo Briliant

Știți deja că uleiul de nucă de cocos este precum a 8-a minune a lumii. Și cofeina din zaț este o cale genială pentru a reduce celulita. Cofeina se absoarbe în piele și deshidratează lichidul în zonele de celulită, astfel încât pielea este (temporar) mai strânsă și mai fermă.
Puteți combina 1/2 ceașcă de ulei de nucă de cocos (puneți la microunde pentru scurt timp pentru a se lichefia) cu 1/2 ceașcă de zaț de cafea proaspăt și apoi împărțiți amestecul în cupe de brioșe sau în forme de cuburi de gheață pe care le depozitaţi în congelator.
Odată ce s-au întărit puteți să le scoateți și să le păstraţi într-o pungă etanșeizată. Dacă nu le folosiți imediat, păstrați-le în congelator. Dacă le lăsați să stea afară, ele vor deveni moi (sunt bune de folosit chiar și așa).

Baton autobronzant cu cafea

Vara tocmai ce a trecut şi deja ne lipseşte. Este timpul perfect pentru a adăuga pielii noastre un pic de bronz natural pentru un plus de culoare. Combinați toate aceste ingrediente magice, împreună cu mirosul ceresc de unt de cacao, pentru un super plăcut baton de unt autobronzant făcut chiar de tine.

Ingrediente:
• ¼ cupă de unt de cacao
• ¼ cupă unt de cocos infuzat cu cafea
• 1 lingură ceară de albine
• ½ linguriță praf de cacao
• ½ linguriță amidon de porumb
• 1 vârf de scorțișoară

Instrucțiuni:
1. Folosind un recipient la foc mic, topiți împreună untul de cacao,
uleiul de cocos și ceara de albine.
2. Scoateți de pe foc și amestecați pudra de cacao, amidonul de porumb
și scorțișoară.
3. Turnați untul topit într-o matriță, tava de brioșe sau chiar forma
de cuburi de gheață.
4. Lăsați amestecul să se răcească până se întărește.
5. Scoateți batoanele și depozitați-le într-un recipient sau borcan.
6. Ar trebui să se păstreze 6 luni până la 1 an.

Sursă: www.helloglow.co
Share Button