Cele mai bune cadouri pentru iubitorii de cafea

Pentru a vă ajuta să găsiți cadoul potrivit pentru acea persoană obsedată de cafea din viața dumneavoastră, am întrebat numeroși bariști, prăjitori de cafea și alți împătimiți ai cafelei de specialitate despre posibile idei pentru iubitorii de cafea și despre cele mai bune cadouri pe care le-au oferit (sau primit) vreodată.
Nu este ușor să găsești cel mai bun cadou pentru un iubitor de cafea, chiar dacă te consideri un cafegiu serios. Nu doriți să le dați din greșeală o altă versiune a unui aparat de cafea pe care îl dețin deja, sau un model de dripper sau un French press din sezonul trecut.

Ceanicele (aka Kettles) îi ajută pe iubitorii de cafea să-și arate abilitățile și să pregătească o cafea minunată acasă.

Cele mai bune opțiuni sunt cele electrice.

În timp ce căutam pretendenți pentru topul nostru cu cele mai bune râșnițe de cafea, profesioniști din lumea de specialitate ne-au spus că, dacă sunteți serioși în ceea ce privește cafeaua dvs., ar trebui (în primul rând!) să vă cumpărați boabe întregi și să le macinați acasă cu un grinder suficient de bun ce va asigura un gust uniform și proaspăt.

Râșnițele de tipul “burr grinder” funcționează în esență trecând boabele de cafea prin două suprafețe de tăiere, în timp ce o râșniță cu lamă funcționează asemeni unui procesor de alimente sau unui blender cu o lamă de filare.

Râșnița poate ajunge să fie destul de costisitoare, însă toți iubitorii de cafea insistă în importanța acestui tip de grinder. Accesibilitatea este unul dintre motivele pentru care este atât de atrăgător ca un prim cadou „serios” pentru cafegii și, în același timp, ceea ce îl face un cadou atât de minunat.

Chemex-ul original este un clasic și reprezintă un cadou frumos pentru oricine se află în procesul de preparare a cafelei de tip “pour over”. Pentru a păstra totul cât mai simplu și minimalist, puteți alege mereu un dripper ceramic din gama Hario.

Un alt producător de cafea axat pe design, această atrăgătoare French Press este o alternativă excelentă la omniprezentul model Bodum. Cea mai recentă intrare în top: Gem Series. Gem Series este cea mai nouă și râvnită “jucărie” pentru toți iubitorii de cafea din întreaga lume.

Wacaco Nanopresso Espressor Portabil
Ne declarăm încântați de acest espressor portabil de la Wacaco.

Practic, îl umpleți cu cafea râșnită fin și apă clocotită, apoi folosiți pompa încorporată pentru o extracție presurizată manual. Nu aveți nevoie de energie electrică ceea ce îl face excelent pentru călătorit sau o excursie cu cortul. De asemenea, îi poți adăuga un adaptor pentru a-l putea utiliza cu capsule Nespresso.
Aceasta invenție ar trebui apreciată de orice iubitor de cafea căruia îi face plăcere să călătorească sau este mereu în tranzit deorece îi permite să facă espresso oriunde s-ar afla.

Share Button