7 Trucuri pentru sărbători

Sărbătorile de iarnă vin la pachet şi cu… oboseala acumulată pe tot parcursul anului.
Pentru a evita să arăţi în pozele de sărbători ca şi cum nu ţi-ai dori decât un concediu prelungit tot anul 2017, îţi voi prezenta câteva trucuri pentru îmbunătăţirea imaginii. Şi, ca domnii să nu se simtă discriminaţi, voi insera în articol o secţiune specială dedicată lor.

Trucul numărul 1: albirea dinţilor
E timpul pentru o albire urgentă a danturii!
O dantură strălucitoare şi un zâmbet de milioane întotdeauna înfrumuseţează. E prea ocupat medicul tău stomatolog sau chiar nu ai timp să îl vizitezi? În regim de urgenţă, poţi să-ţi efectuezi un periaj temeinic cu bicarbonat de sodiu, folosind periuţa de dinţi electrică. Însă, pune pe lista de priorităţi o programare la cabinetul lui!
Trucul numărul 2: conferă luminozitate tenului
Dacă apelezi la un tratament cosmetic profesional, optează pentru peeling-uri enzimatice (sunt mult mai plăcute decât cele chimice, conferă luminozitate tenului fără să-l exfolieze agresiv). Tratamentele cu vitamina C de concentraţie 10 – 15% sunt o altă alegere inspirată dacă eşti fumătoare înrăită şi nu eşti alergică. În caz că bugetul de sărbători este… de criză, încearcă următoarea variantă: săptămânal, foloseşte o felie de ananas pentru a curăţa tenul şi a efectua o exfoliere blândă.
Masează 1 minut, clăteşte cu apă, apoi aplică o mască de miere pe zonele deshidratate, pe gât şi decolteu. Pe zonele cu exces de sebum aplică argilă amestecată cu suc de portocală.

Trucul numărul 3: atenuează cearcănele şi pungile de sub ochi. Ştiu că de trucul pliculeţelor de ceai negru sau verde ţinute peste noapte la frigider ai aflat deja. Îl poţi aplica fără rezerve, funcţionează garantat! Dacă ai uitat de ceai, pune seara în frigider două linguri. Dimineaţa aşează lingurile reci pe ochi timp de 2-3 minute.
Trucul numărul 4: forma frumoasă a sprâncenelor
Ştiu că toată lumea vorbeşte de „sprâncene perfecte”. Totuşi, adesea uităm că… „Sprâncenele perfecte sunt acelea care ni se potrivesc!” Dacă sprâncenele tale sunt mai subţiri sau au mici goluri, nu te repezi să apelezi la metoda machiajului semipermanent înainte de sărbători. Învaţă să le machiezi discret cu un creion bine ascuţit, cu ajutorul căruia să recreezi firele de păr şi completează zonele mai rare cu un fard aplicat cu o pensulă oblică subţire.
Trucul numărul 5: discută cu hairstilist-ul tău despre culoarea pe care o vei avea de sărbători. Cere-i recomandări despre ce culori se potrivesc cu nuanţa sugerată, pentru a folosi articole vestimentare care să te pună în valoare. Nu te gândi că va fi necesar să îţi schimbi toată garderoba, e suficient să ai o eşarfă sau un accesoriu care să te evidenţieze.

Continuă să citești din ultimul număr al revistei Coffee Break.
Share Button