Croitoria de cafea

Proiectul s-a născut din dragostea de oameni, de gust bun şi de frumos.

2

Am locuit în Bucureşti în timpul facultăţii, apoi cu serviciul. Odată cu apariţia fetiţei noastre, Mara, am decis să ne mutăm la Braşov, oraşul natal, unde să îi oferim un mediu de familie complet, alături de bunici şi străbunici.
Odată mutaţi în Braşov, am decis pornirea unui proiect antreprenorial care să implice cafeaua, fiind îndrăgostiţi şi inspiraţi de meşteşugul lui Haig Keskerian, pe care l-am cunoscut la Bucureşti.
Am făcut un curs cu Paul Ungureanu, pe atunci la Guido, care mi-a oferit noţiunile de bază în prepararea cafelei espresso şi cu lapte. Până în momentul cursului nu mai pusesem mâna pe un espressor niciodată.
Apoi, cu forţe proprii şi cu ajutorul părinţilor, am renovat, mobilat, utilat, amenajat Croitoria de cafea, în Braşov, str. Iuliu Maniu, nr.17. Am citit mult, am aplicat ce am citit, câteodată mai bine, alteori nu, am învăţat din greşeli şi am urmărit să nu le repet, îmbunătăţind produsul cu fiecare lot.

Am apreciat critica, chiar dacă uneori „pică” greu după multe ore de străduire, dar a fost constructivă, de aceea mulţumesc în primul rând criticilor. 🙂
Oraşul ne-a ajutat, turiştii ne-au apreciat, localnicii
ne-au devenit amici, prieteni, oaspeţi fideli şi împreună am reuşit să clădim câte un pic la ce este azi prăvălia „Croitoria de cafea”.
Formăm o echipă tânără, entuziastă, care învaţă repede atât din studiu, cât şi din experienţa personală.
Participăm cu drag şi cafea bună la evenimentele culturale şi sportive locale ori zonale, dorind ridicarea Brașovului la nivelul potenţialului său din toate punctele de vedere, noi ocupându-ne cum putem mai bine de cel al cafelei arabica proaspăt prăjită.

Cu drag,
Mugur Tureschi
Croitor de cafea

Share Button