Ziua Internațională a Cafelei

Este o sărbătoare mondială a călătoriei cafelei de la ferme la cafenele şi o ocazie pentru a-i onora pe cei care cultivă cafea. Toţii iubitorii cafelei celebrează diversitatea, calitatea şi pasiunea celor ce fac din cafea un stil de viaţă.

Multe ţări din lume sărbătoreau cafeaua la date diferite. În 2014, statele membre ICO au decis să organizeze Ziua Internaţională a Cafelei pe 1 octombrie pentru ca toţi amatorii de cafea să se bucure împreună.
Anul trecut, ICO a lansat un site dedicat Zilei Internaţionale a Cafelei ce a prezentat zeci de evenimente din peste 35 de ţări din lume.
Pe 1 octombrie 2016, cele 77 state membre ale Organizaţiei Internaţionale a Cafelei şi zeci de asociaţii de cafea din jurul lumii se vor uni pentru a sărbători cea de-a doua Zi Internaţională a Cafelei.
Fie că vă place cafeaua espresso, latte, cappuccino, decaf sau la filtru, Ziua Cafelei este ziua în care toţi sărbătorim cafeaua şi o apreciem. Aceasta marchează de asemenea şi istoria îndelungată a cafelei ale cărei proprietăţi se pare că ar fi fost descoperite pentru prima dată în Etiopia.

Legenda spune că un păstor a observat efectul pe care îl avea consumul boabelor asupra caprelor sale şi a început să experimenteze. Consumul cafelei a devenit popular pentru prima oară în lumea arabă în secolul XV, ajungând apoi în Asia, Italia, traversând Europa înspre America, pentru ca astăzi să ne încânte pe fiecare dintre noi.
Cafeaua este acum intens cultivată, motiv pentru care este foarte important să achiziţionăm cafeaua ce a fost produsă respectând toate principiile de calitate şi etice. Putem răsplăti prin fiecare ceaşcă de cafea munca celor care se dedică acestei culturi aromate.
Aşa că, atunci când veţi bea următoarea cafea,
bucuraţi-vă de aroma ei, gândiţi-vă la povestea cafelei şi haideţi să celebrăm împreună ziua băuturii noastre favorite!

Share Button