DMCC în Dubai

La data de 18 februarie, Centrul de Comerț Multicultural din Dubai (DMCC) a inaugurat Centrul de cafea DMCC, o unitate cu temperatură controlată de 7500 de metri pătrați și primul din acest gen în Orientul Mijlociu.

„Ziua aceasta reprezintă o piatră de hotar semnificativă și una care plasează Dubai în centrul comerțului internațional cu cafea. Mai întâi conceptualizată în 2016, este promiţător că viziunea noastră de a servi piața într-un mod complet diferit devine acum o realitate”, spune Ahmed Bin Sulayem, președintele executiv al DMCC.”

Centrul de cafea DMCC va conecta comercianții internaționali de cafea cu o logistică sofisticată și o serie de servicii cu valoare adăugată, oferind excelență operațională pentru a răspunde cererii în creştere la nivel mondial. „Până în prezent, regiunea pur și simplu nu avea capacitatea, echipamentul sau expertiza pentru a facilita comerțul internațional de cafea la această scară și așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul centrului nostru asupra industriei în viitor”.

De la recoltă la ceașcă, DMCC spune că Centrul de cafea oferă un suport logistic eficient din punct de vedere al costurilor și serviciilor care leagă producătorii de cumpărători. Printre serviciile de bază se numără depozitarea, curățarea cafelei verzi, prăjirea și ambalarea prin contract, precum și ofertele mai specializate pentru reambalarea cafelei verzi, evaluarea probelor și instruirea. Centrul de cafea DMCC găzduiește un laborator de testare a calității, laboratoare de cupping și un campus de formare SCA Premier Training. Proiectat pentru a gestiona până la 20.000 de tone de boabe verzi de cafea anual – cu o valoare comercială anuală estimată de aproximativ 367 milioane AED ($100 milioane) – DMCC declară că centrul este destinat atragerii de noi fluxuri comerciale către Dubai și stimulării economiei naționale.

Delegaţi seniori, inclusiv H.E. Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte de grup și CEO al DP World; EL. Hamad Buamim, președinte și CEO al Camerei de Comerț și Industrie din Dubai; EL. Ahmed Mahboob Musabih, directorul vamal al Dubaiului; EL. Salem Rashid Al Owais, ambasador al Emiratelor Arabe Unite în Columbia; EL. Eduardo Fonseca, ambasador al Panama în Emiratele Arabe Unite; şi EL. Ridwan Hassan, consul general al Indoneziei în Emiratele Arabe Unite, au participat la lansarea oficială la Dubai și s-au alăturat unui tur al instalației situate în apropierea centrului DMCC.

DMCC declară că industria globală a cafelei este în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari, iar industria din Orientul Mijlociu se așteaptă să urce la 4,4 miliarde de dolari până în 2021, potrivit Euromonitor.

Sursă: Global Coffee Report
Foto: dailycoffeenews.com

 

Share Button