Proiectul de cafea Royal Botanic Gardens

Un proiect condus de Royal Botanic Gardens, Kew, în parteneriat cu Union Hand-Roasted Coffee, a fost distins cu un prestigios Premiu de Sustenabilitate de către Asociația Cafelei Specialty (SCA). Premiul recunoaște munca remarcabilă în domeniul durabilității în industria cafelei.

„Integrarea conservării biodiversității și a rezistenței climatice în rezervația biosferei Yayu” este un proiect finanțat de către Darwin Initiative care vizează creșterea veniturilor producătorilor de cafea, menținând în același timp biodiversitatea rezervaţiei Yayu din Etiopia. Rezervația biosferei Yayu nu este doar o zonă în care se cultivă cafea, ci și un adăpost pentru un număr mare de specii de animale, plante și ciuperci și un refugiu important pentru cafeaua sălbatică Arabica.

Dr. Aaron Davis, lider de cercetare senior, a afirmat că „proiectul demonstrează în mod clar beneficiile unei abordări holistice a durabilității și importanța unei relații transparente și reciproc avantajoase între fermier și prăjitor”. Pascale Schuit de la Union Hand-Roasted Coffee va fi cel care va primi premiul la simpozionul anual al SCA.

Sursă: www.comunicaffe.com
Foto: SCA News
Share Button