George Clooney explică…

… modul în care Nespresso ajută la reînvierea cafelei din Puerto Rico

MILAN – George Clooney a susținut programul de sustenabilitate Nespresso și și-a susținut activitatea cu fermierii din multe regiuni de cafea, călătorind cel mai recent în Puerto Rico, ca parte a programului Revival Origins.
Nespresso a donat deja un milion de dolari industriei cafelei din Puerto Rico și intenționează să investească încă 9,8 milioane USD în cele trei regiuni de creștere a cafelei incluse în programul Revival Origins.
Într-un videoclip, actorul nominalizat la Oscar își evidențiază recenta vizită în Puerto Rico în urma efectelor devastatoare ale uraganelor Irma și Maria, care au distrus 80 la sută din recolta de cafea și copacii din insulă.
În ianuarie 2019, Clooney a vizitat ferme și s-a întâlnit cu fermierii și familiile lor din Puerto Rico pentru a discuta despre cafea ca și catalizator pentru reînvierea pământului lor.

„În cei 15 ani în care am lucrat cu Nespresso, am văzut în primul rând impactul investițiilor companiei în regiunile de cafea din întreaga lume și, mai important, asupra generațiilor de familii”, a spus Clooney într-un comunicat de presă.
“Implicarea Nespresso în industriile locale ale cafelei înseamnă că ritmul vieții poate reveni la normal după conflict, dezastru natural sau alte greutăți.”
Industria cafelei din Puerto Rico are o istorie lungă, începând din vremurile în care Puerto Rico era o colonie a Spaniei. În ultimii ani, producția de cafea a scăzut odată cu alte tipuri de agricultură în Puerto Rico. În sezonul uraganelor din 2017, 85% din cultura de cafea și 85% din copaci au fost distruse, inclusiv 90% din cafeaua crescută la umbră.
Problemele în urma uraganelor, inclusiv lipsa de locuințe și școli pentru a menține lucrătorii la dispoziția fermelor de cafea din zonele rurale, au adăugat dificultății restabilirii industriei.Se preconizează că inițiativa Nespresso va ajuta la recuperare.

Sursă: https://cutt.ly/Yyq41uV
Foto: Basil Samuel Lade, Chia unsplash.com, comunicaffe.com
Share Button