Nestlé a lansat Roastelier

VEVEY, Elveția – Nestlé a anunțat astăzi că a lansat Roastelier, o soluție compactă de prăjire a cafelei, care va permite bariștilor să deblocheze și să simplifice arta prăjirii în cafenea. Consumatorii pasionați de cafea vor putea experimenta acum procesul de prăjire în cafeneaua lor locală și vor putea degusta amestecuri de cafea personalizate făcute cu boabe proaspăt prăjite.

Datorită Roastelier, bariștii pasionați sunt capabili să ofere o experiență de cafea autentică și completă, inclusiv prăjirea, oferind astfel prospețimea finală. Soluția Roastelier include o gamă de cafele arabica de cea mai bună calitate, provenite din regiuni producătoare de cafea din întreaga lume. Aceste cafele sunt evaluate cu atenție luându-se în considerare mulți parametri de calitate din fabricile Nestlé și făcând apoi primul pas spre prăjire folosind cunoștințele proprii și o configurare specifică a echipamentului – denumită „Prime Roast” – pentru a asigura rezultate bune în mod constant pentru fiecare lot în parte. Această lansare evidențiază viziunea celor de la Nestlé în ceea ce privește inovația cafelei de consum larg, punând în valoare dorința de a crea și a îmbogăți experiențele clienților săi.

Reinhold Jakobi, șeful unității de afaceri profesionale strategice Nestlé, a declarat:
„Am dezvoltat Roastelier în mai puțin de douăsprezece luni, valorificând experiența noastră în domeniul cercetării și dezvoltării în tehnologiile sistemului de băuturi. Cu această soluție de prăjire artizanală la fața locului, bariștii pot oferi acum o cafea proaspătă prăjită, cu sute de amestecuri personalizate la îndemână, pentru a răspunde diversității crescânde a gusturilor și dorințelor consumatorilor. Acest lucru îmbunătățește semnificativ atât autenticitatea, cât și „reputația cafelei” la punctele lor de desfacere. Noua soluție va ajuta bariștii pasionați să devină prăjitori. ”

Sistemul este echipat cu un cititor de coduri QR care recunoaște tipul de cafea și oferă o gamă de profiluri de prăjire definite de prăjitoarele de la Nestlé și programate în baza sa de date.
Printr-o interfață de utilizator intuitivă, bariștii pot personaliza prăjirea boabelor de cafea și pot accesa mai multe profiluri senzoriale din tipurile de boabe selectate pentru a-și crea blend-urile casei.

Roastelier este, de asemenea, o platformă de servicii care oferă instrumente și îndrumări pentru proprietarii cafenelelor, pentru a-și diferenția și extinde ofertele, de exemplu, prin vânzarea propriului tip de cafea, în varianta personalizată. Sistemul are un filtru „plug & play” conectat la dispozitivul de prăjire pentru gestionarea simplă și eficientă a emisiilor de gaze produse în mod natural în timpul prăjirii.

„Scopul nostru este să punem bariștii în inima afacerii, deschizând noi căi creative pentru a-și încânta clienții și pentru a aduce mai multă valoare meseriei lor”, a adăugat Jakobi.

Soluția Roastelier este înlăturarea obstacolelor cu care se confruntă aceștiti baris atunci când încearcă să aducă un prăjitor în cafenea: aprovizionarea cu cafea verde, testarea și erorile care apar la programarea profilelor de prăjire, gestionarea emisiilor de fum și reducerea pierderilor în cafea.

Roastelier a fost deja lansat în Grecia și Scandinavia, urmând să fie lansat în Europa și America Latină în 2020.
Acesta va fi sprijinit de brandul global al celor de la Nestlé – Nescafé sau de mărcile sale locale de cafea, precum Zoégas în Scandinavia sau Buondi în Grecia.

Share Button