Pavos

PAVOS este un coffee shop mic în Târnăveni cu o poveste aparte. Alin Moldovan a decis să creeze un loc unic în orașul lor, un loc în care să se poată lega prietenii între iubitorii de cafea, care au în comun dorința de a face lumea un loc mai bun.

Așa a luat naștere la data de 15 iunie 2016 PAVOS, asta după ce Alin a descoperit și s-a îndrăgostit de cafeaua de specialitate. El ne-a mărturisit că până atunci nu era un consumator de cafea, însă acum, această băutură neagră a devenit un stil de viață pentru el. Numele a fost ales cu mare atenție. S-a dorit ceva simplu, ușor de pronunțat și care să te ducă cu gândul la un lucru de calitate, regal. În limba spaniolă “pavos real” înseamnă “păun”. De aici și ideea logo-ului.

Alin este licențiat în domeniul educației fizice, deși nu a profesat niciodată. Însă pentru că este un iubitor al mișcării, a înființat un ONG denumit Târnăveni Cycling care organizează maratoane sportive pentru promovarea zonei turistice din jurul orașului lor. Un astfel de eveniment este Maratonul Târnavei care are loc o dată pe an, iar timp de două zile, pasionații de MTB din tară și străinătate parcurg 45 de km prin satele și cătunele din județul Mureș pentru a se bucura de frumusețea peisajelor rurale. De asemenea, evenimentul are și un maraton de atletism. Alin ne-a mărturisit că de-a lungul timpului o mulțime de tineri s-au alăturat ONG-ului lor, participând ca voluntari la o mulțime de evenimente de strângere de fonduri și de ajutorare a oamenilor aflați în situații dificile. De aceea PAVOS se mândrește cu îmbinarea de success a bunului gust pentru cafeaua de specialitate cu dragostea pentru oameni.

Fiind un om pasionat care nu se dă bătut indiferent de obstacolele pe care le întâmpină, Alin este un autodidact care a reușit cu ajutorul internetului să învețe cum să prepare o cafea de specialitate, dar și cum să își exprime talentul artistic prin latte art.

În ceea ce privește prăjitoria, povestea relatată de Alin este una amuzantă: “Achiziționam cafea boabe de la mai multe prăjitorii atât din țară cât și din străinătate, până o comandă de la o nouă prăjitorie cu care ne doream să colaborăm a ajuns la noi verde. Astfel ne-am trezit cu trei kilograme de boabe cafea Colombia verde, iar ca să nu o returnăm am confecționat dintr-o cutie de lapte praf un prăjitor artizanal de 100gr și așa am început noi această experiență faină. Am achiziționat apoi un prăjitor de 250gr Gene pentru a învăța mai multe și a putea testa alte origini de cafele.

După participarea la Campionatul Mondial din Budapesta în 2017, am hotărât să achiziționăm un prăjitor serios, iar în luna decembrie a aceluiași an ne-am luat inima în dinți și am cumpărat un prăjitor de 1kg Toper Cafemino. Cu el prăjim cafele de specialitate de peste 82 puncte, origini cât mai diferite – cred că am prăjit cafele provenind din majoritatea țărilor producătoare de cafea”.

După un asemenea început, nu putem decât să-i aplaudăm pe cei de la Pavos pentru punctul în care au ajuns de atunci și până acum. Încetul cu încetul, în jurul celor de la PAVOS s-a creat o mică comunitate, ca o familie. În fiecare zi aceștia se adună la cafenea pentru a se bucura împreună de o cafea bună și pentru a socializa.

Paharele de to go inscripționate cu logo-ul cafenelei, au fost plimbate prin lume de către cei care sunt plecați departe de casă. După nouă luni de muncă zilnică în coffee shop, Alin a decis că a venit momentul să își mărească echipa. Așa au ajuns Adelina, Andrea și Ervin parte din familia Pavos, dovedind un progres de la o zi la alta și fiind și ei foarte pasionați de această meserie de barista. Echipamentele din coffee shop sunt de ultimă generație, ca de exemplu espressorul Sanremo Verona RS și râșnițele Victoria Arduino gama Mythos One.

Decorul coffee shop-ului a fost gândit de Ioana și Alin. Cei doi și-au dorit un loc luminos, colorat și plin de viață, asemeni lor. Au ales să meargă pe stilul american unde lemnul natural ocupă un loc important, iar detaliile cu tentă vintage completează atmosfera călduroasă a unei case. Pereții sunt vopsiți în negru pentru a putea fi desenați cu cretă. Desenele și mesajele se schimbă în funcție de evenimentele pe care ei le organizează. Modul de afișare a meniului este, de asemenea, unul original și fain: sortimentele de cafea disponibile pentru degustare fiind trecute zilnic pe perete.

Însă nimic nu bate atmosfera și senzația care ți-o lasă un anume loc. Fiind un oraș mic în care majoritatea oamenilor se cunosc între ei, relațiile apropiate de prietenie sunt un lucru firesc aici, iar Alin știe cât de important e să te simți bine ca și oaspete. Lăsând la o parte design-ul localului care ne-a plăcut în mod deosebit, avem numai cuvinte de laudă în ceea ce privește interacțiunea caldă și naturală dintre barista și clienți, ce ne-a făcut să ne simțim de parcă am fi fost în casa unui prieten.
Mai multe informații despre ei puteți găsi accesând:

pavoscoffeeshop.com
Share Button